Na zvaničnom fejzbuk profilu Fudbalskog kluba Omarska pod datumom 10. septembar stoji vijest da je kažnjeni Stanko Vujković postao novi član Upravnog odbora ovog drugoligaša Republike Srpske.

Na klupskom fejzbuk profil pod naslovom “Pojačan Upravni Odbor kluba – pristupio Stanko Vujković” piše:

“Dobri rezultati FK OMARSKA na terenu ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Upravni odbor kluba danas je dosta pojačan jer je u Upravni dobor inkorporiran Stanko Vujković, dugogogodišnji ugledni sportski radnik i privrednik, a sada direktor Rudnika Ljubija.

Stanko Vujković je jednoglasno primljen u Upravni odbor ,a gospodin Vujković je u svom prvom obraćanju istakao da je osnovni motiv za učešće u klubu zadovoljstvo radom kluba i rezultatima fudbalera, te je izrazio spremnost da u skladu sa svojiim mogućnostima pomogne dalji rad kluba i njegov napredak u svim poljima.

Dolazak Stanka Vujkovića je veoma dobro primljen u svim strukturama kluba, kojem je poželjena dobrodošlica od strane uprave i igrača, jer je njegov dolazak ulio nadu da će uz njegovu pomoć klub ubuduće lakše riješavati mnogobrojne probleme.”

Ništa tu čudno ni nelogično ne bi bilo da isti taj Vujković zbog malverzacija i zloupotrebe položaja nije morao da napusti fudbalsku porodicu Republike Srpske i mesto u Izvršnom odboru FSRS, jer je kažnjen zbog krivičnog djela u fudbalu (PFS Prijedor).

On je kažnjen prema članu 19. Statuta Fudbalskog saveza BiH, čija je članica i Fudbalski savez Republike Srpske, rekli su nam u Savezu sa sjedištem u Banjaluci.

U tom članu 19. Statuta FS BiH piše:

“Da bi postao kandidat za neko statutarno tijelo u NS/FS BIH, to lice mora ispunjavati sve sljedeće uslove. On ili ona mora:

  1. a) biti udružen u FS F BiH, FS RS ili u neki od njihovih statutarnih članova;
  2. b) biti ili izabran ili imenovan kao član statutarnog tijela NS F BIH, FS RS ili u nekog od njihovih statutarnih članova;
  3. c) biti aktivan/aktivna u nogometu/fudbalu;
  4. c) biti državljanin Bosne i Hercegovine i priložiti biografiju (CV) koja sadrži informacije o obrazovanju i profesionalnim iskustvima;
  5. e) biti stalno nastanjen u ovoj zemlji;
  6. f) ne smije biti suspendovan ili isključen iz NSF BIH, FS RS ili nekog njihovog statutarnog člana;
  1. g) podnijeti dokaz da protiv njega ne postoji krivična istraga niti da je osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu dužu od tri mjeseca zatvora.”

Da čovjek jednostavno ne povjeruje!

prijedor24h