U teretani „HG Fitnes“, u hotelu „Golf“ u Kruševcu, jutros u 8.50 sati, sa šest hitaca iz vatrenog oružja, ubijen je Goran Petrović – Peta (48), najbliži saradnik Zorana Jotića – Jotke, šefa kruševačkog klana.

Napadač je pobegao, a teško povređeni Petrović je prevezen u kruševačku bolnicu, gde je brzo po prijemu preminuo.

– Osoblje hotel je odmah pozvalo Hitnu pomoć koja je stigla veoma brzo. Pokušali su reanimaciju ali su povrede bile takve prirode da Petroviću nije bilo spasa – kaže izvor „Blica“.

Pored Petrovića u momentu ubistva u teretani se nalazio još samo njegov trener koji nije povređen u pucnjavi. Ubica je, kako saznajemo, na glavi imao fantomku.

Uviđaj na mestu zločina još uvek traje.

Podsetimo, Petrović je 2004. godine osuđen na 11 godina robije, kada je i Jotić osuđen na 12 godina zatvora zbog reketiranja Kruševljana.

Veće sudije Maje Kovačević utvrdilo je da su Jotić i Petrović organizovali kriminalnu grupu i uz pretnje i batine iznuđivali velike sume od Kruševljana. Jotkina grupa je, prema rečima sudije Kovačević, govorila oštećenima da su im ‘pare potrebne za potrebe njihove vojske koja čuva Kruševac i koja mora da ima automobile i mobilne telefone’. Ova grupa je pored toga dilovala drogu, držala kladionice…

Vođa kriminalne grupe Jotić u “Zabeli” izdržava kaznu, i iz zatvora bi trebalo da izađe 2018. godine.

Goran Petrović – Peta je, kao član „Jotkinog klana“, uhapšen 2003. godine u akciji „Sablja“. Godinu dana kasnije je osuđen na 11 godina zatvora iz kojeg je pušten pre dve godine.

Za vreme boravaka u zatvoru se oženio a kum mu je bio vođa „Veterničkog klana“ Nenad Opačić koji je ubijen početkom marta ove godine.

Blic