“Svako dijete je umjetnik, budi dijete i kad odrasteš” naziv je projekta koji će Osnovna škola “Petar Kočić” iz Prijedora realizovati u ovoj školskoj godini, najavila je danas direktor škole Gorana Reljić Bosančić.

“Ponosni smo na to što je naša škola jedna od tri škole u Republici Srpskoj odnosno među deset u BiH, koje realizuju ovaj projekat, a i na to što smo dva puta pobjeđivali na takmičenju dramskih sekcija osnovnih škola na konkursu Pozorišta Prijedor”, rekla je Bosančićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je cilj projekta promovisnje pozitivnih primjera iz prakse u obrazovanju.

“Želimo postići uvažavanje raznolikosti i tolerancije među mladima na području grada Prijedora interakcijskim djelovanjem i korišćenjem umjetničkog izraza, kao i širenjem osjećaja empatije i humanosti prema djeci sa umanjenim sposobnostima, te njihovom boljom interakcijom”, dodala je Bosančićeva.

Sanja Karanović iz Agencije “PREDA-PD” rekla je da projekat ima četiri radna paketa, i to – kreiranje tima za primjenu, zatim jačanje kapaciteta kreativne radionice i dramske sekcije, animiranje djece ove škole i djece sa smetnjama u razvoju iz Centra “Sunce”, te promocija i završna predstava za prijedorsku publiku.

“Agencija `PREDA-PD` je obezbijedila pomoć i konsultacije u vezi sa razvijanjem i kreiranjem projektnog prijedloga, koristeći brojna iskustva u pripremi i implementaciji domaćih i međunarodnih projekata”, dodala je Karanovićeva.

Vrijednost projekta je 19.927 dolara, od čega je Fond otvoreno društvo BiH obezbijedio 12.360 dolara.

SRNA