Šestogodišnja A. M. nastradala je preksinoć u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Lazarevca kada se njen otac Predrag M. u navodno pijanom stanju i pri velikoj brzini „jaguarom“ zakucao u drvo u ulici 1.300 kaplara.

– Devojčica je bila zaglavljena ispod prednjeg sedišta smrskanog automobila koji je počeo da se dimi, svakog trena je mogao da se zapali. Pokušavali smo pajserima da razvalimo vrata, ali nismo uspeli. Srećom, vatrogasci su brzo došli, isekli „jaguar“ i dete koje je otežano disalo predali lekarima Hitne pomoći, koji su odjurili u bolnicu. Tada smo zajedno sa vatrogascima izvukli i vozača, devojčicinog oca, koji je bio u polusvesnom stanju – ispričala je Dragana Kulinovski, žiteljka sela Dren, ispred čije kuće se dogodila stravična saobraćajna nesreća. sve da uradimo kako bismo izvukli povređeno dete, ali nismo uspeli. Videli smo da automobil počinje polako da se dimi, pripremili smo vodu da gasimo, a muškarci su još jače zapeli da razvale automobil, ali ipak dok vatrogasci nisu stigli ništa nismo mogli da uradimo. Sve to nije vredelo jer sam čula da je devojčica preminula – navodi Dragana.
Ona dodaje da kada su devojčicu, koja je jedva disala, odvezli u bolnicu, njenog oca su stavili na put, a on je jedva pokretao ruke, ali je uspeo da izgovori svoje ime i prezime.

Sin mi je u komi

Milivoje M. tvrdi da je sina video nekoliko časova pred nesreću, kada se pred porodičnu kuću dovezao automobilom, za koji tvrdi da nije vlasništvo njegovog sina, već izvesnog policajca. – Čula se glasna muzika, izašao sam da vidim ko je. Video sam njega sa drugarom i ćerkicom kako odlaze. Ubrzo mi je njegov kum javio da je bila saobraćajna nesreća. Zvao sam bolnicu, kažu da je Predrag u komi. Pored svega sam morao da vidim kako je, ipak je on moj sin – naveo je Milivoje.

– Policajci koji su radili uviđaj su mi rekli da se osećao na alkohol i da je to i verovatno uzrok ove saobraćajne nesreće. Vozač nije uspeo da skrene i izleteo je u krivini, udario u drvo i upao u kanal. To nije prva nesreća koja se dogodila na ovom mestu – navela je ona.
Reporteri „Alo!“ su u selu Kruševica pronašli Milivoja M., oca teško povređenog Predraga, koji nam je rekao da nije u dobrim odnosima sa sinom više godina jer se on odao alkoholu i počeo da ga često tuče i zato mu je sudski zabranio prilazak rodnoj kući.
– On je kao mladić bio veoma dobar i vredan. Loše društvo ga je uzelo pod svoje i on se odao alkoholu, zbog kojeg je gubio razum. Imao je dve žene i dva deteta, ali sad je malecka poginula. Iako sam je video svega nekoliko puta, znam da je bila veoma slatka i dobra – rekao je Milivoje zagledan u sto.

Tata, što smo došli ovde

Prema rečima prijiatelja Predraga M. koji je bio u „jaguaru“ sa njim i njegovom ćerkom samo nekoliko minuta pre nesreće, Predrag je odlučio da pokaže svojoj ćerkici gde joj živi deda. – Kada smo došli do kuće, malecka je pitala Predraga: „Tata, što smo došli ovde“, a on joj je odgovorio: „Ovde ćemo ti i ja jednom da živimo“. Posle toga me je ostavio ispred prodavnice, a on je nastavio dalje. Ni sanjao nisam da će se ovo dogoditi, naročito jer je odlično poznavao ovaj put – kaže Predragov prijatelj, koji je želeo da ostane anoniman.

ALO