cjb-zgrada

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na odnos vozač – pješak sankcionisali su 58 od kontrolisanih 59 pješaka, saopšteno je danas iz ovog centra.
Pješaci su kršili odredbe o kretanju po kolovozu na mjestima gdje postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka, o prelasku kolovoza na semaforu i prelasku kolovoza izvan obilježenih prelaza.

“Policijski službenici su ukupno kontrolisali 178 vozača, od kojih je 124 sankcionisano, i to 105 zbog počinjenih prekršaja nepropuštanja pješaka na obilježenim pješačkim prelazima gdje je saobraćaj regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakom”, navodi se u saopštenju.

Iz CJB-a dodaju da je tokom akcije sankcionisano 19 vozača zbog počinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

“CJB apeluje da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju, a policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju”, ističe se u saopštenju.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju povodom početka nove školske godine policijski službenici CJB Prijedor sproveli su od 15. do 17. septembra.

SRNA