Rada Dojčinović (60) iz Banjaluke ubijena je sa dva hica iz pištolja na porodičnom imanju u mjestu Jošikova Voda nedaleko od Banjaluke.

Ubica je poslije svog krvavog pira pobjegao sa lica mjesta i policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja. Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da su na licu mjesta izuzeti tragovi koji će biti korišćeni za potrebe vještačenja i istrage.

– Dežurni tužilac Gordana Mijatović naredila je da se izvrši obdukcija tijela nastradale, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS – saopšteno je iz tužilaštva.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je tijelo nesrećne žene pronašla kćerka u subotu u jutarnjim časovima kada je došla kod majke kako bi zajedno provele vikend.

– Dojčinovićeva je ubijena dok je u ljetnoj kuhinji pila kafu. Cijelo imanje pokriveno je sigurnosnim video-nadzorom, ali je ubica neposredno prije zločina isključio sigurnosne kamere. Očigledno je dobro poznavao teren, tako da je u dvorište ušao na jedini prilaz koji nije pod video-nadzorom. Nesrećna žena pogođena je sa dva hica iz pištolja i to u vrat i stomak – ispričao je naš izvor.

Još je dodao da je pored tijela Dojčinovićeve pronađena njena torbica iz koje su bile izvađene i razbacane sve stvari.

Mještani Jošikove Vode šokirani su zločinom.

– Ona je živjela na Laušu i povremeno je dolazila na imanje ovdje u selo. Viđali smo je kako uređuje dvorište i ide biciklom u prodavnicu. Nikada nisam čuo ništa loše o toj ženi i veoma mi je žao. Moguće je da je ubica na osnovu izgleda kuće i imanja mislio da nesrećna žena ima para. Ko će ga znati… Nadamo se da će policija riješiti slučaj, jer se mi sada osjećamo nesigurno i brinemo za našu djecu i najmilije – kazao je mještanin koji nije želio da se predstavi.

Brat ubijene Rade Dojčinović Stanoje Štrbac rekao je juče za “Glas Srpske” da ne može da vjeruje šta je zadesilo njihovu porodicu.

– Velika tragedija. Ne mogu da opišem bol i tugu za sestrom, ali i mojom nećakom koja je ostala bez majke. Nadam se da će ovo ubistvo biti što prije rasvijetljeno i da će ubicu stići ruka pravde – kazao je Štrbac.

Glas Srpske