sektor_pljacka

Maskirani razbojnici, naoružani automatskim puškama i raketnim bacačem “zolja”, opljačkali su danas blindirani kombi Agencije za obezbjeđenje “Sektor sekjuriti” iz kojeg su ukrali više stotina hiljada maraka, a hicem iz puške ranili su čuvara Đurđa Bajića, koji je bio suvozač u kombiju.

Pljačka se dogodila danas oko 13 časova na autoputu Gradiška-Banjaluka. Kako saznaje Press, radnici “Sektora” su sa dva blindirana kombija i jednim civilnim automobilom prevozili veću količinu novca, kada su ih u Cerovljanima kod Gradiške presrela dva automobila. Oba vozila su im se prepriječila na putu, a potom su iz njih izašla četvorica maskiranih razbojnika koji su odmah zapucali prema blindiranim kombijima i tako ih natjerali da se zaustave.

Izbušili gume

– Razbojnici su pucali direktno prema kombijima, izbušili im gume, a četiri hica pogodila su u šoferšajbnu prvog vozila. Jedan od tih hitaca pogodio je tačno u visini glave vozača blindiranog kombija i prava je sreća da je riječ o neprobojnim staklima, jer bi ga vjerovatno na mjestu ubili. Nakon što su zaustavili kombije, rasklopili su ručni bacač “zolja” i zaprijetili radnicima obezbjeđenja da će ih “dići u vazduh” ukoliko ne otvore vrata – ispričao je dobro obaviješteni izvor Pressa.

On kaže da su radnici obezbjeđenja, strahujući za svoj život “popustili” i suvozač je izašao iz kombija. Razbojnici su ga potom prisilili da otvori zadnji dio vozila, u kojem su se nalazili koferi s novcem. Međutim, svi koferi su bili zaključani i jedan od razbojnika je zapucao i u tovarnom prostoru kombija, prilikom čega je Bajić ranjen u ruku, najvjerovatnije od rikošeta.

Ostavili dio novca

– Kada su vidjeli da ponovo ne mogu da dođu do novca, razbojnici su pušku uperili u suvozača iz kombija i zaprijetili su da će ga ubiti ukoliko im ne daju ključ. Njegove kolege jednostavno nisu imale izbora i na kraju su im dali ključ i razbojnici su pokupili kofere s novcem – pojasnio je izvor Pressa.

Zvuči nevjerovatno, ali i razbojnike je očigledno uhvatila panika, jer nisu pokupili sav novac iz kombija. Nakon što su zgrabili prve kofere, sjeli su u automobile i odvezli se prema Gradišci. Čim su čuvari aktivirali “panik tastere”, alarmirali su centralu “Sektor sekjuritija” u Banjaluci, kao i policiju. Na teren su odmah upućene sve raspoložive patrole policije, a ubrzo su blokirane i sve saobraćajnice oko Gradiške. Vjerovalo se da su razbojnici pobjegli prema Gornjim Podgradcima, pa su na teren upućena i dva helikoptera, ali do zaključenja današnjeg broja Pressa potraga nije dala nikakve rezultate i razbojnici su umakli.

Svjedoci gledali razbojništvo

Mještani Cerovljana, koji žive u blizini autoputa, ispričali su za Press da su čuli pucnjavu i sa daljine od oko 200 metara uživo su gledali pljačku.

– Radili smo na silosu kada smo čuli pucnjavu, iz pravca autoputa. To je bila pojedinačna pucnjava i mislim da je ispaljeno više od deset metaka. Čim sam pogledao odmah mi je bilo jasno da je u toku pljačka, jer su dva kombija stajala na putu, a ispred njega je stajalo nekoliko naoružanih momaka. U jednom trenutku iz kombija je izašao suvozač, a kombi je potom krenuo. Ponovo se čula pucnjava i kombi se tada zaustavio – ispričao je mještanin, koji je insistirao na anonimnosti.

Press