bahonjic

Alen Bahonjić (30) iz Kozarca kod Prijedora osuđen je danas na 12 godina zatvora zbog ubistva njemačkog penzionera Hasana Alića (74), koga je čekićem pretukao nasmrt u njegovoj kući u zaseoku Dere kod Kozarca.

Presudi je prethodilo Bahonjićevo priznanje krivice, koji je pred sudom kratko rekao da se kaje i da mu je žao što je “uzeo nečiji život”. Osim zatvorske kazne, sud mu je izrekao i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja budući da je optuženi zavisnik od alkohola. Liječenje će trajati najmanje godinu dana i biće provođeno u Psihijatrijskoj klinici u Sokocu.

Bahonjić je priznao da je 29. aprila čekićem po glavi izudarao Alića, a onda ga opljačkao i pokušao da zapali kuću da bi prikrio zločin.

U optužnici se navodi da su ubica i žrtva kobnog dana zajedno pili. U jednom trenutku Bahonjić je od Alića tražio 200 maraka i došlo je do svađe. Iako je Alić govorio da nema novca, Bahonjić je krenuo da pretura stvari po starčevoj kući, a potom ga je udario čekićem po glavi. Od tog udarca Alić je pao na pod, a Bahonjić je stao iznad njega i još osam puta ga udario čekićem po glavi. Nakon toga iz kuće je ukrao televizor, koji je odnio u svoj automobil. Onda se vratio u kuću i pored starčevog tijela zapalio hepo kocku da bi prikrio tragove zločina. Međutim, vatra se brzo ugasila.

Kao što je i najavljeno, Bahonjić se, na lični zahtjev, nije pojavio na izricanju presude, odnosno nije doveden iz pritvora KPZ “Banjaluka”.

Press