Svaka čast Hercegovcima, ali i mi Krajišnici možemo da se pohvalimo vrhunskim vinom. Tako pričaju na imanju Gorana Jaćimovića, nedaleko od Prijedora, gdje je počela berba crnog i bijelog grožđa.

Domaćin, inače, živi u Austriji i ne šali se kad kaže da je u vinograd uloženo dosta truda, ali i novca. Ima oko dvije hiljade čokota crnog i bijelog grožđa. Zarada mu nije važna, jer je cijela priča porodični hobi. Ne postoji para kojom se, kako reče, mogu kupiti familija i prijatelji okupljeni na imanju uz pokoju čašu crnog ili bijelog vina koje su sami napravili.

” Dosad, ja i moja rodbina i moji prijatelji, kumovi, mještani ovog sela, par hiljada litara vina smo popili. Dobroga vina!”, kaže domaćin Goran Jaćimović.

A da ne ostane sve samo na ispijanju, Jaćimović ima i druge planove.

“Meni je želja da na našem regionu napravimo vinske puteve, da u ovom dijelu Potkozarja ne bude jedan vinograd nego 50 ili 100 vinograda”, priča Goran.

Dotad, i dalje će, kao i u proteklih sedam godina, vrijedno raditi u vlastitom vinogradu. Za one koji dođu da mu pomognu uvijek se sprema i bogata trpeza. O vinu da i ne govorimo.

Izvor: ATV