Fudbaleri Rudar Prijedora danas (15.30 časova) na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju tradicionalno neugodnu ekipu Slavija koja je iz grada na Sani često nosila bodove kući. Sarajlije su u boljem položaju na tabeli u odnosu na Krajišnike, a u zeleno-crnom taboru se nadaju da će prekinuti seriju poraza, konačno postići gol poslije 566 minuta posta i osvojiti bodove, odnosno nastaviti borbu za opstanak u Premijer ligi BiH.

-Slavija je kompaktna ekipa, igraju kolektivno, radi se o kvalitetnom timu koji u svakom trenutku zna šta želi i hoće. Moraćemo da obratimo više pažnje na napadača Darka Spalevića koji je opasan i najbolji igrač tima iz Istočnog Sarajeva. Nalazimo se pod imperativom pobjede, tako će biti do kraja prvenstva jer ispada šest klubova, a za nas je svaka naredna utakmica kvalifikaciona i već smo naučili na to. Očekujemo i podršku sa tribina i nadamo se da ćemo doći do željenog cilja u ovoj utakmici, a to su tri boda pogotovo kada se zna da smo poslije duže vremena konačno kompletni, nemamo problema sa povredama i kartonima – istakao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

Kapiten „rudara“ Nebojša Šodić je takođe optimističan pred meč sa „sokolovima“ iz Istočnog Sarajeva.

-O Slaviji manje-više sve znamo, a pored Spalevića ja bih izdvojio i našeg Vejinovića iz Novog Grada koji je igrao u Rudar Prijedoru i koji ove jeseni zaista ima sjajne nastupe u Slaviji. Ne plašimo se protivnika, u utakmicu ulazimo sa ciljem da izađemo sa tri boda. Nadam se većoj podršci sa tribina jer ovoj ekipi je potrebna pomoć i navijači koji će da nas nose do cilja – rekao je Šodić.

Jedino je van stroja rezervni golman Željko Kuzmić koji se povrijedio na Kup utakmici u Širokom Brijegu.

prijedor24h