Lampica za alarm se upalila, zvučni signal pod šifrom „Uprava napolje“ sa istočne tribine od najvatrenijih simpatizera opominje, a bodovi sa Gradskog stadiona u Prijedoru i dalje odlaze na druge destinacije.

Rudar Prijedor zauzima sve nižu poziciji na premijerligaškoj tabeli sa mršavih devet od mogućih 30 bodove nakon jedne trećeni prvenstvene trke.

Dok prvenstvo traje teško je „ganjati vještice“ i tražiti krivca već je potrebno „izgurati“ sezonu, osvojiti što više bodova i onda se u zimskoj pauzi prestrojiti na svim nivoima i pokušati sačuvati premijerligaški status. U protivnom, energija, koje je ionako malo otići će na drugu stranu, manje važnu za klub.

Nakon subotnjeg remija (2:2) u Prijedoru protiv Slavije više nego jasno je da će izabranici trenera Borisa Gavrana imati đavolski težak zadatak da izbore opstanak jer je Slavija u većem dijelu 90 minuta nadigrala „rudare“, bila agresivnija, Darko Spalević do izlaska sa terena je bio najbolji pojedinac susreta. Iako su u najavi meča najavili njegovo zaustavljanje u zeleno-crnom taboru to se nije dogodilo.

Na konferenciji za novinare poslije meča sa Slavijom trener Rudar Prijedora Boris Gavran je rekao:

-Vidjelo se da smo bili pod imperativom, dali smo rano vodeći gol pa se uspavali. Moji igrači su mislili da će sve doći samo od sebe. Ekipa Slavije znala je to da iskoristi. Gosti su uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i onda smo poslije mi imali problem jer smo morali da ganjamo rezultat. Pukašili smo maksimalno, ubacili smo i drugog špica, skroz smo se primakli golu gostiju, uspjeli smo da izjednačimo i to je bilo sve što smo mogli da uradimo.

Starteg Prijedorčana je potom dodao:

-Očigledno je da jednostavno nismo imali tu završnicu, da možemo da ubrzamo loptu i napravimo konkretniju šansu. Mislim i da je rezultat realan i da je utakmica mogla da ode i u jednom i u drugom pravcu.

Golom Filipa Arežine u drugom minutu susreta Priejdorčani su prekinuli post u prvenstvu koji je trajao od 23. avgusta i utakmice u Gradišci kada su savladali Travnik golom Mirze Džafića u 65. minutu. Od tada u mečevima za bodove nisu pogodili protivničku mrežu na četiri utakmice, odnosno vremenski 387 minuta. Ako se tome dodaju i utakmice u Kupu onda se post mjeri od finala Kupa Republike Srpske protiv Krupe u Krupi na Vrbasu 26. avgusta kada je pogodio Nebojša Mrkić u 64. minuta. Uključujući izgubljene utakmice sa Proleterom u Tesliću i Širokim Brijegom na „Pecari“ Prijedorčani nisu dali gola na šest susreta odnosno postili su 568 minuta.

Vojvodić: Remi najpravedniji

Šef stručnog štaba Slavije Darko Vojvodić poslije utakmice na konferenciji za novinare je rekao:

-Imali smo šanse i jedni i drugi, postigli po dva gola, mogla je utakmica da prevagne i na našu i na stranu protivnika. Na kraju ostalo je, po meni, pravednih 2:2. Mi smo u Prijedor došli s namjerom da ne izgubimo, u tome smo i uspjeli i vraćamo se zadovoljni ishodom kući. Čestitam mojim igračima na borbenosti, ali i protivničkim na fer i korektnoj igri. Nastavili smo seriju dobrih igara i rezultata.

prijedor24h