Zora Trninić (39) iz drvarskog naselja Trninića brijeg uhapšena je prekjuče zbog sumnje da je isplanirala ubistvo svog supruga Perice Trninića (40), koji je 29. avgusta likvidiran u šumi Ataševac, kod Drvara.

Policija sumnja da je ubistvo na Zorin nagovor izvršio njen ljubavnik Miladin Bosnić (39), koji se, po rješenju Kantonalnog suda u Livnu, nalazi u pritvoru od 17. septembra ove godine.

Pakleni ljubavni trougao rasvijetila je kriminalistička policija MUP-a Livanjskog kantona, koja je tužiocu Snježani Kukrić dostavila izvještaj protiv Bosnića i Trninićeve zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, odnosno pomaganje u ubistvu.

– Bosnić se tereti za ubistvo, a Trninićeva za pomaganje u zločinu. Radeći na slučaju istražioci su došli do osnovane sumnje da je Trninićeva 29. avgusta ove godine Bosniću dojavila da je njen suprug otišao u sječu bukove šume na području Ataševca, kod Drvara. Nakon toga, Bosnić je uzeo lovačku pušku i  automobilom “nisan” odvezao se u pravcu Ataševca, odnosno Petkovića kolibe, gdje se nalazio Perica Trninić. Vozilo je parkirao u blizini i pješice krenuo prema Trniniću, koji je u tom trenutku sjekao drva. Kada je došao blizu žrtve, iz lovačke puške je Trniniću pucao u vrat i na mjestu ga ubio – rekao je Pressov izvor iz policije.

Bombom “preusmjeravali” istragu!?

Nakon što je policija počela da steže obruč oko osumnjičene Zore Trninić, u petak, 18. septembra, pred njenom kućom u naselju Trninića brijeg aktivirana je ručna bomba. U eksploziji niko nije povrijeđen, a uviđajem je utvrđeno da je pred kuću bačena ručna bomba M75. Policija sumnja da je bomba bačena samo da bi zbunila istražioce i u pogrešnom pravcu skrenula istragu o ubistvu Perice Trninića, a nije isključeno da iza bombaškog napada stoji upravo supruga ubijenog.

– Ta dva događaja su povezana, ali za aktiviranje bombe niko još nije osumnjičen i na tome se intenzivno radi – naveli su u MUP-u Livanjskog kantona.

 

Čudno ponašanje

Prema njegovim riječima, policija je od početka istrage sumnjala da je Trninićeva supruga umiješana u zločin, ali tada nisu imali nikakvih dokaza koji to potvrđuju. Međutim, Zorino ponašanje nakon zločina im je znatno pomoglo u istrazi.

– Nekoliko dana nakon zločina ona je rasprodala stado od oko 250 ovaca, koje je bilo u vlasništvu njenog ubijenog supruga. Vjerovatno je taj novac planirala da podijeli sa Bosnićem. Takođe, imala je i čudne reakcije dok je s inspektorima, ali i svojim bližnjim, razgovarala o samoj istrazi ubistva. U pojedinim trenucima njene reakcije su djelovale kao da joj uopšte nije stalo do toga da policija riješi cijeli slučaj, što istražiocima nije promaklo – objasnio je sagovornik Pressa.

Zajedno odrasli

On kaže da je istraga potom proširena, a ubrzo su istražioci došli do određenih dokaza, odnosno ispisa telefonskih poziva i SMS poruka koje je Trninićeva razmjenjivala sa Bosnićem. Ispostavilo se da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi i da su dogovorili ubistvo. Nakon što su dokazi potvrdili sumnje istražilaca uslijedilo je hapšenje Bosnića, a potom i Trninićeve. Na predlog tužilaštva njoj je juče određen jednomjesečni pritvor, a istraga je nastavljena.

– Još tragamo za određenim dokazima, a njihovi telefoni su izuzeti i upućeni na vještačenje, tako da očekujemo i dodatne informacije od svih mobilnih operatera u BiH – objasnio je izvor blizak istrazi.

On kaže da je osumnjičeni Miladin Bosnić dobro poznavao ubijenog Trninića. Odrasli su zajedno, a kasnije su i poslovno sarađivali jer se i Bosnić bavio uzgojem ovaca. Podsjetimo, Perica Trninić ubijen je hicem iz sačmarice u šumi Ataševac, kod Drvara. Njegovo tijelo mještani su pronašli 30. avgusta nakon što se dva dana nije vratio iz sječe šume.

Press