Predsjednik DNS-a Marko Pavić poručio je danas da je krajnje vrijeme da prestane politika “što gore u Republici Srpskoj, nama bolje”, s obzirom na to da predstavnici Srpske na nivou BiH preduzimaju sve da omalovaže organe Republike Srpske, da ovlašćenja sa njenog nivoa prenesu na nivo BiH i da unište republički budžet.

Pavić kaže da mora prestati ovakvo ponašanje, jer će na taj način profitirati samo oni koji žele urušavanje Republike Srpske, a gubitnici će biti Srpska i njeni građani, Savez za promjene i koalicija na vlasti u Republici Srpskoj.

“Apelujem na Savez za promjene da na nivou BiH, bez obzira što nisu na vlasti u Republici Srpskoj, vode računa prije svega o Srpskoj, ali i na Vladu Srpske da sarađuje sa institucijama BiH bez obzira ko ih činio”, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je istakao da se naročito mora sarađivati u oblasti zaštite ustavnih prava Srpske, u zaštiti prava koja su stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Pavić je posebno naglasio da se ne smiju preduzimati mjere koje štete budžetu Republike Srpske, te naveo da treba da bude prihvaćena svaka mjera koja bi osposobila budžet da bude bolji i transparentniji, da može izvršavati svoje obaveze.

“Tako ćemo onemogućiti sve koji priželjkuju da Republika Srpska ne može da izvršava svoje obaveze”, istakao je Pavić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić najavili su danas da će narednih dana u Prijedoru biti nastavljena izgradnja nadvožnjaka za koju je ranije Pavić rekao da je u zastoju zbog nedostatka novca.

“Nadvožnjak će se nastaviti raditi narednih dana jer je to važna komunikaciona tačka”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Pavićem.
On je podsjetio da su nakon poplava u Prijedoru urađene neke infrastrukturne konekcije koje treba da rasterete ranije opasnosti, ali da u Prijedoru nedostaje još ulaganja.

“Moramo sada to intenzivirati i posvetiti veću pažnju Prijedoru u smislu podrške infrastrukturnom razvoju. Dogovorili smo se i da republičke vlasti podrže `Toplanu` u ovoj godini, da `Toplana` bude održiva i da Prijedor nema problema sa grijanjem i možemo reći da ih neće ni imati”, naveo je Dodik.

On je najavio da će republičke institucije iduće godine podržati nekoliko važnih komunalnih projekata u Prijedoru, a da na gradskoj upravi ostaje da odredi šta su prioriteti.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je, osim za nadvožnjak i “Toplanu”, ovom gradu neophodna podrška republičkih vlasti i u projektu čišćenja korita rijeke Sane.

SRNA

Video: RTRS