Fudbaleri Partizana ostvarili su drugu pobedu u Ligi Evrope, savladali su i nemački Augzburg 3:1 (1:0), sa igračem manje.

Junak prve pobede crno-belih u istoriji u Nemačkoj u evrokupovima bio je dvostruki strelac i asistent kod jednog gola Andrija Živković.

Augzburg je imao više od igre na prvom evropskom meču na WWK areni, nekoliko sjajnih gol šansi, ali je odlični Živko Živković dozvolio samo jedan gol Raulu Bobadilji.

U međuvremenu, u pobedi Partizana učestvovao je i Južnokorejac Dong-von Đi, autogolom posle kornera Živkovića.

Crno-beli su poslednjih 25 minuta imali igrača manje zbog drugog žutog kartona Aleksandra Subića, ali nisu dozvolili rivalu da stigne do gola.

Partizan je tokom većeg dela meča bio podređen u Augzburgu, domaćin je bio agresivniji i opasniji, ali su crno-beli fantastično koristili svoje šanse.

Dok je nemački tim promašivao, tačnije Živko Živković zaustavljao šuteve uglavom Bobadilje, Partizan je polukontrama pretio iz senke i tako stigao do pobede.

Partizan je poveo sjajnim golom Andrije Živkovića u 31. minutu, nakon odlične asistencije Babovića i driblinga dvojice rivala. Srpskog šampiona nije povela ni povreda Abubakara Umarua koji je već u 22. minutu napustio teren.

Augzburg je još veći pritisak izvršio na startu drugog dela, Partizan je teško dolazio do prilike za kombinovanje, ali uspeva da “preseče” rivala iz prekida.

Živkovićev korner u sopstvenu mrežu sproveo je Jožnokorejac Đi, i najavio novu pobedu crno-belih. Domaćin se pet minuta kasnije vraća u igru kada je konačno Bobadilja uspeo da zatrese mrežu, ali Partizan rešava meč pola sata pre kraja novim golom Živkovića, uz pomoć jednog defanzivca Augzburga.

Neposredno posle tog gola Subić dobija drugi žuti karton, pa crno-beli ostaju sa igračem manje, ali disciplinovanom odbranom ne dozvoljavaju rivalu da konkretno ugrozi Živkovića te stižu do druge pobede u Ligi Evrope ove sezone.

Liga Evrope, 2. kolo:
Augzburg – Partizan 1:3 (0:1)
Bobadilja 58 – Živković 31, 62, Đi 53ag

Augzburg: Hic – Fulner (Maks 46′), Kalsen-Braker (Trohovski 75′), Hong, Verhag – Bajer – Đi, Altintop, Ja-Čeol – Matavž (Esvajn 46′), Bobadilja

Partizan: Živković – Subić, Dornelas, Balažic (Ostojić 57′), Vulićević – Jevtović, Brašanac – Babović, Stevanović, Živković – Umaru (Božinov 22′Petrović 66′)

B92