Tridesettrogodišnjak iz Banjaluke ubijen je kasno sinoć u dvorištu porodične kuće u Gundulićevoj ulici, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Sinoć oko 23.00 časa nepoznato lice ubilo je vatrenim oružjem tridesettrogodišnjaka iz Banjaluke.

– Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije CЈB Banjaluka izašao je na lice mjesta, rukovodio vršenjem uviđaja i naložio preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji u cilju identifikovanja i procesuiranja izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela – izjavila je portparolka CЈB Banjaluka Marija Markanović.

– Sa lica mjesta izuzeti su tragovi koji će se koristiti za potrebe vještačenja, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – rekla je Maja Đaković Vidović, portparolka Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Kako se saznaje, ubijen je Nebojša Čubrilović, narko-diler iz Slovenije koji je u toj kući živio kao podstanar.

Vlasnica kuće Tanja Regodić Sabljić, sa suprugom i malom bebom bila je u kući u kojoj se desilo ubistvo.

Za RTRS rekla je da je ubijeni Čubrilović dva mjeseca živio kao podstanar i da se predstavio kao vlasnik firme za telekomunikacije iz Slovenije.

“Predstavio se kao vlasnik firme za telekomunikacije iz Slovenije. Sam je živio, Samo su supruga i dvije ćerke dolazile vikendom. Јako sam iznenađena. Sinoć, dok smo spavali suprug, ja i mala beba, čuli smo  neke pucnje. Iz sna sam skočila i gledala kroz prozor. Nikoga nije bilo. Pozvala sam Sektor sekjuriti i policiju. Došli su i našli ga mrtvog ispred vrata”, priča Regodić Sabljić.

Od policije je, kako kaže, tokom uviđaja saznala da su pratili Čubrilovića, te da su upoznati da je ubijeni Čubrilović u Sloveniji osuđen kao član narko-grupe i da je za njim raspisana i Interpolova potjernica koja ga tereti za međunarodnu trgovinu narkoticima.

Vlasnica kuće Tanja Regodić Sabljić kćerka je Đurađa Regodića vlasnika hotela Talija u centru Banjaluke.

RTRS