SNSD smatra da insinuacije takozvanog Saveza za promjene i njihovih instant zaštićenih svjedoka da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik traži održavanje referenduma o BiH kako bi, navodno, zaštitio sebe, nisu ništa drugo do sramna diskreditacija prava Srpske na održavanje referenduma.

“To je i očajnički i unaprijed neuspješan pokušaj da se pred građanima Srpske opravdaju za izdajničku i probosansku politiku koju vode na nivou BiH”, saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a podsjećaju javnost da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik već najavio da će, bez obzira na svoje mišljenje o tome da su Sud i Tužilaštvo BiH politički instruisani i motivisani, učestvovati u istrazi o navodnom “kilogramu zlata” kako bi javnost dobila i sudsku potvrdu da je riječ samo o “toni laži Saveza za promjene”.

“S obzirom da su i određeni predstavnici međunarodne zajednice uvidjeli i priznali da su Tužilaštvo i Sud BiH pod političkom kontrolom Bakira Izetbegovića i SDA, predstavnici takozvanog Saveza za promjene dobili su nalog da te nametnute, nepravedne i antisrpske institucije brane po svaku cijenu, uključujući i recikliranje izmišljenih afera i diskreditaciju rukovodstva i institucija Republike Srpske”, navodi se u saopštenju SNSD-a.

SNSD je poručio strankama opozicije, odnosno srpskim predstavnicima u Savjetu ministara BiH koji su u prethodnom periodu skoro 30 puta direktno ugrozili poziciju Republike Srpske, da nikada neće dozvoliti da cijenu njihovog učešća u vlasti na nivou BiH plate Republika Srpska i njeni građani.

SRNA