U okviru programa obilježavanja Dječije nedjelje, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić posjetio je Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju u prijedorskom naselju Čirkin Polje.

Bogdanić je izjavio da su uslovi u ovoj ustanovi, koja obezbjeđuje potpuno i trajno zbrinjavanje korisnika ometenih u razvoju uzrasta od tri do 77 godina, na viskom nivou i da ne zaostaju za bilo kojom ustanovom ovakvog tipa u okruženju, ali i šire. Ministar Bogdanić obišao je i jedanaestoro djece, korisnika ove ustanove.

– Ovo je nešto što je stvarno za svaku pohvalu, da mi imamo ovakvu ustanovu i da možemo pružati ovakvu uslugu u Republici Srpskoj. Zahvalnost i direktorima i zaposlenima u ovoj ustanovi. Danas kao što znate je obilježavanje Dječije nedjelje, mi smo u posjeti ovoj ustanovu, došli smo da obiđemo i tih jedanaestoro djece koji su imali potrebu da budu ovdje smješteni, ali i da vidimo kako se o njima brinu i staraju – izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić.

Prema riječima direktora prijedorskog Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju, Rajka Drinića, ovdje su smještena 202 korisnika, a u proceduri za prijem su još četiri štićenika.

– Poplaćali smo sve obaveze prema radnicima i dobavljačima, radimo na poboljšanju kvaliteta pružanja usluga našim korisnicima. Imamo jednu investiciju, vezanu za rad i radnu okupaciju korisnika, gdje ćemo proizvoditi šampinjone. U tom objektu će raditi naši korisnici prema njihovim psiho -fizičkim sposobnostima – rekao je direktor Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju, Rajko Drinić.


drinic-bogdanic

Drinić je istakao da je uz pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, urađena rekonstrukcija cijelog Doma. U ranijem periodu bilo je 20 korisnika po sobi, a nakon rekonstrukcije smješteno je po četvoro i manje štićenika.

RTRS