Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić izjavio je Srni da Savez za promjene ne vidi razlog i potrebu za hitnu promjenu sadašnje strukture Savjeta ministara BiH.

“Naše je mišljenje da sadašnja struktura Savjeta ministara BiH treba da ostane. Dok god budem član Predsjedništva BiH, Savez za promjene biće u Savjetu ministara BiH, a SNSD-a neće biti”, poručio je Ivanić.

On je potvrdio da se susreo sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i da je tom prilikom ponovio svoj ranije poznati i izneseni stav da ugovor sa Islamskom zajednicom u BiH može da bude prihvaćen samo onda ako dobije saglasnost Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, odnosno da sve tri budu ravnopravne.

“Kada je riječ o nazivu jezika, rekao sam da se tu može naći rješenje da se taj predmet može nazvati nacionalni jezik i gramatika ili maternji jezik i gramatika i sve je riješeno”, rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, generalno se najveći dio sastanka odnosio na političku situaciju u Federaciji BiH gdje je Izetbegović sagovornike informisao o promjenama u Vladi Federacije BiH

“Mi smo to primili k znanju i to je stvar partija u FBiH” naveo je Ivanić.

Izetbegović je danas rekao da je na sastanku sa Ivanićem i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem razgovarao o potencijalnoj rekonstrukciji Savjeta ministara BiH, ali da nikakav konačan dogovor nije postignut, dodavši da Savez za promjene ostaje partner SDA na nivou BiH.

SRNA