Posljednjih mjesec dana predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić ima velike probleme u redovima svoje stranke, a na sjednici Predsjedništva DNS-a, održanoj protekle sedmice, došlo je do burne rasprave i neslaganja u vrhu ove partije, čemu je najviše kumovao slučaj “Nešić”!

Ovo je za Press potvrdio dobro obaviješteni izvor iz DNS-a koji navodi da je, od pokušaja da na mjesto direktora “Elektrodistribucije Pale” bude postavljen Nenad Nešić, razdor unutar DNS-a povodom ovog pitanja svakodnevno sve veći. Sagovornik Pressa navodi da je sukob kulminirao na posljednjoj sjednici predsjedništva, koja je bila zatvorena za javnost.

– Sastanak je bio veoma napet, a u narednih nekoliko dana trebalo bi da imamo odgovore na ključna pitanja koja otežavaju rad stranke. Jedan od glavnih problema i razloga za sukob između čelnih ljudi u partiji bio je slučaj “Nešić”. O imenovanju Nenada Nešića na mjesto direktora “Elektrodistribucije Pale” još nije ni bilo riječi, a on uveliko dijeli i obećava radna mjesta, rušeći na taj način ugled stranke. Takođe, sutra će u Palama biti prva u nizu sjednica opštinskih odbora u sarajevsko-romanijskoj regiji, na kojoj će biti razmatran slučaj “Nešić”. Tada će se pokazati da opštinski odbori ne stoje iza postupaka ovog čovjeka – tvrdi naš izvor.

Sukob i na zapadu RS

Prema njegovim riječima, pored toga što postoje svakodnevna protivljenja iz samog rukovodstva sarajevsko-romanijskog stranačkog ogranka pokušaju postavljanja Nešića na mjesto direktora “Elektrodistribucije Pale” kao kadra DNS-a, ovih dana su se pojavila i potpuno različita mišljenja kod funkcionera DNS-a iz zapadnog dijela RS.

Banjac izabran za šefa OO Kozarska Dubica!

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac izabran je u subotu na izbornoj skupštini DNS-a za predsjednika Opštinskog odbora te stranke u Kozarskoj Dubici. On je tom prilikom rekao da će Opštinski odbor DNS-a u Kozarskoj Dubici voditi u specifičnom periodu, godinu dana do redovnih izbora u stranci, ali i lokalnih izbora.

– Sada imamo samo godinu dana da pokažemo svoju snagu, da pokažemo da možemo, hoćemo, znamo i umijemo da stvorimo bolje uslove za život. Samo radom možemo da jačamo našu infrastrukturu, da je postavimo na zdrave osnove i udarimo stabilne temelje DNS-a u Kozarskoj Dubici – rekao je Banjac, koji je nedavno napustio SDS.

– Zbog toga je ovaj problem ostao neriješen. Uprkos zahtjevima kolega sa istoka, njihovi oponenti iz Banjaluke tvrde da je zbog loših rezultata u sarajevsko-romanijskoj regiji Nešić doveden da pokrene DNS na istoku i izvuče ga iz krize, što je dovelo do razdora unutar stranke – rekao je izvor Pressa.

Puč na istoku Srpske

Da je Nešić postao kamen spoticanja u DNS-u, potvrđuju i riječi predsjednika Regionalnog odbora ove stranke za sarajevsko-romanijsku regiju, Milorada Sokolovića, koji je ispričao da je dojučerašnji kadar “Napredne Srpske” izvršio puč, stvorivši paralelni DNS na istoku Srpske. Prema njegovim riječima, Nešić i pored navodnog prelaska u DNS još nema člansku kartu ove stranke, a kao takav ne može predstavljati politiku partije.

– Hitno se mora odustati od kandidature Nenada Nešića, koji je svojim neodgovornim i neovlašćenim ponašanjem praktično napravio novi DNS, suprotstavljen starom. Pored toga, on je praktično izvršio neke izbore, kako on to zove, u svim opštinskim organizacijama, smijenio sva rukovodstva, proglasio se predsjednikom regionalnog odbora i visokim funkcionerom DNS-a, što nije istina. Svojim postupcima je napravio političku štetu DNS-u, koju ćemo uz veliki napor morati prevazići. Ja sam stalno u kontaktu sa vrhom partije i ne bih želio da komentarišem posljednje slučajeve, odnosno dešavanja u vezi sa slučajem “Nešić”, jer bih na taj način kršio statut, što nikad ne bih učinio – rekao je Sokolović.

Press