Điđi Engl je varala. Često. Odlučila je da za “Elite daily” napiše nešto što je ona živela i doživela kao gorku istinu. Razlog iz kojeg je izdala nečije poverenje.

“Ako prevariš nekoga sa kim si u vezi ne voliš tu osobu. Žao mi je, ali to je tačno. Ako si neveran – nisi zaljubljen. Ne zanima me što ‘ljudi greše’. Je*e mi se što je ‘ljudski grešiti’. Prevara nije samo greška ako voliš nekoga.

Pojasniću vam. Ne možeš da prevariš nekoga koga voliš jer je to – nemoguće.

Za vašu informaciju: Ovaj moj tekst će biti vrlo ličan i popovaću vam. Ako ste prevarili nekoga i verujete da ga stvarno volite – isprebijaću vam tu zabludu.

Kada pomenem ovo prijateljima postane debata. Objasniću vam zbog čega sigurno, definitivno, bez izuzetka ne možete da prevarite osobu koju volite.

Hajde da počnemo od početka. Verovatno sada treba da kažem da nisam svetica. Znam – šokantno. Zapravo, ja nisam ni gadna grešnica. Ja sam odvratna nevernica.

Verujem da je razlog bio što nisam htela da se posvetim vezama, ali želela sam sve lepo što one nude. Cenila sam što mogu da radim šta god prokleto hoću, ali da imam i siguricu za večere i maženje.

Imala sam i jare i pare. Idealno mi je bilo da me dečko čeka kod kuće dok se vatam sa tipovima po klubovima. U idealnom svetu mom dečku to ne bi smetalo, ali to ne postoji.

U realnom svetu, lagala sam. Bila sam u vezi kada je dečko bio tu. Bila sam bedna devojka. Priznajem. I priznavala sam muškarcima, ali svaki od njih je verovao da će me baš on promeniti.

Varala sam i nisam osećala kriciu. Sada mi je jasno zašto – nije mi bilo dovoljno stalo do mojih partnera da bih ih tretirala kao partnere.

Nisam ih cenila dovoljno. Da jesam ne bih mogla. I zato vam kažem da niste mogli da prevarite nekoga koga volite. Niste. Ubilo bi vas.
Sve je stvar poštovanja.

Da ste nekog dovoljno poštovali ne biste mogli to da mu uradite. Naprosto ne biste. Prvi put u mom ludom životu verujem da sam stvarno zaljubljena u nekoga. Da ga volim. I da ga potpuno poštujem. Sama pomisao da ga prevarim me boli. Ne bih mogla. Neću.

Ako prevarite partnera ne poštujete ga dovoljno da to ne uradite. Odmah raskinite. Vaša vernost je jedini dokaz koji vam treba da pokažete da niste jedno za drugo. Ne kažem da vam nije stalo. Samo da vam nije stalo dovoljno.
Bilo je i meni stalo do tipova koje sam volela. Ali ne dovoljno.

Niko ne kaže da nemate osećanja prema ljudima koje varate – samo da nisu dovoljno jaka.

Ako ne možete da odolite nagonu da imate seks sa nekim ko nije vaš partner – ne cenite tu vezu dovoljno.

O, osećate vi ljubav. Ali ona ne gori dovoljno jako. Ako nekoga prevarite, jednostavno ne poštujete tu osobu dovoljno.

Tako da – ne, ne možete da prevarite osobu koju volite. Nemoguće je.

Verujte mi. Probala sam”.

24sata