SDS nastoji da kriminogenim i koruptivnim radnjama uzme vlast u Republici Srpskoj i da narod uvuče u nesigurnu klimu i mračnu istoriju kakva je bila u “njihovo vrijeme”, rekao je danas u Trebinju generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Petrović je na konferenciji za novinare istakao da se SDS koristi nedozvoljenim postupcima za dolazak na vlast, te od rukovodstva te stranke zatražio da odgovore odakle im “crni fondovi”, iz kojih finansiraju takve akcije.

“Zašto su iskoristili Nebojšu Vukanovića, savjetnika Mladena Bosića, zloupotrijebili ga i potrošili. Neka Bosić odgovori da li je bacanje ljudi u smeće politika”, zapitao je Petrović.

On je od potpredsjednika SDS-a Vukote Govedarice zatražio da obrazloži snimke /Gorana Suvare/, te kako najbliži Bosićevi saradnici učestvuju u kriminogenem radnjama za uzimanje vlasti u Republici Srpskoj i odakle im 50.000 evra.

“Ako je afera `papak 2`, kako su je oni nazvali, koštala 50.000 evra, koliko je koštala afera `papak 1` i koliko će koštati `papak tri`? Mogu li nam nagovijestititi šta to spremaju iza kulisa da bi rušili sistem u Republici Srpskoj”, zapitao je Petrović.

On je pozvao sve nadležne institucije u Republici Srpskoj da se do kraja istraže kriminalne radnje na rušenju sistema Republike Srpske.

Petrović je rekao da su predstavnici Saveza za promjene, nedolaskom na zajednički sastanak koji je sazvao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te najavu da neće doći ni na sljedeći sastanak, dokazali da su spremni na sve kako bi “srušili vlast u Srpskoj i njenu najveću polugu – SNSD”.

“Oni na ovaj način pokazuju da ne priznaju legalno izabrane institucije Republike Srpske i predstavnici tzv. Saveza za promjene se vjerovatno i plaše doći u Srpsku”, rekao je Petrović.

On smatra da nedolazak predstavnika Saveza za promjene na sastanak pokazuje njihov odnos prema institucijama Republike Srpske.

“Za takozvanog Savez za promjene najveći je problem što je Republika Srpska stabilna i jaka, a oni svojim procesima žele da izazovu nestabilnost, te da snažno sruše ono što je uznapredovalo i da oslabe Srpsku. Misle da će tako oslabiti i SNSD”, rekao je Petrović i dodao da im ništa od toga neće uspjeti.

SRNA/Press