Milomir Marić, novinar i glavni i odgovorni urednik Televizije Hepi, pozvao je vodeće političare iz Srpske, kako one iz vlasti, tako i opozicione, u popularni rijaliti-šou “Parovi” koji se emituje na njegovoj televiziji.

On je za Press rekao da će zbog načina na koji se političari u RS ponašaju i kako u posljednje vrijeme nastupaju u javnosti uskoro poslati pozive za ulazak u “Parove” svim poznatim ličnostima sa ovdašnje političke scene. Marić je primijetio da trenutna politička situacija u Srpskoj podsjeća više na rijaliti-šou nego na političku borbu ozbiljnih ljudi, zbog čega se, kako kaže, i odlučio da ponudi prostor političarima u “Parovima”, prije svega iz SNSD-a i SDS-a.

Jokić: Dobro bi se snašli!

Komičar i član Antikulturnog teatra “Sirotanovići”, Dušan Jokić, slaže se da bi za političare iz Srpske ulazak u jedan od rijalitija bio pun pogodak, jer su svojim postupcima pokazali da im takav ambijent predstavlja prirodno stanište.

– Teško je nekoga izdvojiti, jer bi se većina njih dobro snašla u “Parovima” ili nekom drugom rijalitiju. Posebno, jer razlike između onog što sad rade i rijalitija su male. I na jednom i na drugom mjestu se dobijaju dobri honorari za zabavljanje naroda na najprimitivniji način – kaže Jokić.

– Gledajući šta se sve dešava u posljednje vrijeme na političkom nebu Srpske i kako nastupaju politički lideri, došao sam na ideju da bi jedino rješenje za izlazak iz ove mukotrpne rijaliti-sage, bio dolazak političara u pravi rijaliti. Za RS bi najbolje bilo da vodeći političari, a kandidata je mnogo, zamijene Zmaja od Šipova u “Parovima”. Ako samo pogledate Zmaja, koji je uspio da od jednog divljaka postane možda i najkultivisaniji učesnik našeg šoua, sigurno je da bi to djelovalo i na političare – tvrdi Marić.

Resocijalizovao Zmaja

Prema njegovim riječima, na osnovu onog što se trenutno može vidjeti na političkoj sceni Srpske, “Parovi” bi bili jedan vid doškolovanja za sve kojima će uputiti poziv.

– Čas razmišljam o jednom, čas o drugom političaru kao najboljem kandidatu, ali mislim da neću pogriješiti koga god da dovedem. Vjerujem da bi se svi oni lako prilagodili u “Parovima”, bar po onome što mogu da vidim iz njihovog ponašanja. Uglavnom, moj plan je da, pošto sam Zmaja od Šipova već resocijalizovao, otvorim konkurs za političare iz RS koji bi se takmičili da zamijene Zmaja u “Parovima”, a da njega pošaljemo da obavlja njihove funkcije. To je najsigurnija opcija za izlazak iz političke krize u RS – rekao je Marić.

Željko Kasap, reditelj i glumac, javnosti u Srpskoj poznat po humorističkim emisijama, navodi da je nemoguće govoriti o politici u RS, a da se ne uoči poveznica za rijalitijima.

– Na svim televizijskim kanalima danas imamo rijalitije. Na jednom kanalu možete da gledate “Velikog Brata” i slično, a na drugom ove naše političare, čiji nastupi nimalo ne odudaraju od klasičnih rijalitija. Pa tako narod prebacuje sa jednih na druge i ne uočava baš nikakvu razliku. Zbog svega toga, propuštamo da vidimo šta nam se zapravo dešava i dolazimo do stadijuma kad smo utrnuli na sva ta događanja oko nas. Sve što političari izjave nama uđe na jedno, a izađe na drugo uvo, dok čekamo šta će se sljedeće dogoditi u tom političkom šouu – objašnjava Kasap.

Bolji od profesionalaca

On dodaje da ni profesionalci ne bi mogli režirati humorističku emisiju kao što to nesvjesno rade ovdašnji političari, samo u stvarnom životu.

– Šalu na stranu, mi smo sa ovakvim ljudima koji nas vode dotakli samo dno. Pa najlakše nam je da povučemo paralelu sa aferom “Votergejt”, koja je mala maca za ono što se dešava trenutno kod nas. Tad je američki predsjednik podnio ostavku zbog prisluškivanja, a kod nas se samo nastavljaju hvatati za vratove i podmetati jedni drugima, dok svakim danom nas sve više zatrpava prljavi veš političara sa svih strana – zaključio je Kasap.

I glumac Aleksandar Stojković Piksi slaže se da je politička scena u Srpskoj postala toliko zaprljana i obesmišljena, zbog čega je svim političarima poslao kratku i jasnu poruku.

– U ovaj naš politički svinjac ja ne bih ni kukuruz ni pomije bacao, jer su političari u RS, nakon što su se prvo usvinjili, postali toliki prostaci da ne zaslužuju ni to. Ja se bavim jednim finim i urednim poslom, pa ne bih baš da zalazim u tu septičku jamu u kojoj se oni igraju politike – poručio je Stojković.

Press