LAKTAŠI – Marko Vranješ (24) iz Laktaša brutalno je pretukao Mladena Čakalja (52), vlasnika prodavnice auto-dijelova “Auto Mladen”, a zatim otišao u policijsku stanicu i rekao šta je uradio.

Navodno, motiv napada je bio to što Vranješ nije bio zadovoljan odnosom koji je ovaj poslodavac imao prema njegovoj djevojci, koja je radila kod njega u trgovini.

Sve se desilo u utorak u Karađorđevoj ulici u Laktašima, gdje je i sjedište ove firme, a zbog zadobijenih povreda Čakalj je zadržan na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Primljen je na Odjeljenje maksilofacijalne hirurgije, a zadobio je prelome jagodične kosti, vilice i zuba.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, osim što su naveli inicijale napadača, nisu otkrivali više detalja.

“Izvršen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv M.V. dostavi izvještaj za krivično djelo teške tjelesne povrede”, rečeno je u banjalučkom CJB-u.

Čakalj nam je danas ispričao kako ni sam ne zna zašto ga je Vranješ napao, jer su Vranješeve sumnje čista nebuloza.

“Ušao je u trgovinu, napao me i optužio da vršim mobing nad djevojkama. Ja sam mu rekao da ne znam o čemu priča, nakon čega me je odmah udario šakom u glavu. Pao sam na pod, a zatim me nastavio udarati nogama. Jednostavno, bio je jači, mlađi i krupniji”, kazao je Čakalj.

Inače, Vranješ je policiji odranije poznat po nasilju, a to su na svojoj koži osjetili i policajci u nekoliko navrata.

U julu 2014. godine napao je policiju ispred picerije “Aktros” u Novoj Topoli. On je tada zajedno sa Predragom Sajićem audijem divljao po ulici pa su ih policajci zaustavili poslije kraće potjere, nakon čega je Vranješ nasrnuo na policiju.

Međutim, Vranješ je poslije svega tvrdio kako ga je prilikom privođenja jedan od policajaca iz Nove Topole brutalno pretukao bez ikakvog razloga.

Nezavisne