Postepeno se stabilizuje stanje širom Republike Srpske, gdje su zbog obilnih kišnih padavina pojedini vodotoci zaprijetili domaćinstvima.

Najteže je bilo u selu Knežica kod Kozarske Dubice gdje je bilo zaplaljeno dvadesetak kuća. U ovom dubičkom selu voda se povlači, ali su rijeke Una i Sava i dalje u porastu.

Zbog bujične vode, Branko Pilipović iz Knežice morao je evakuisati stoku. Ipak, nije mogao sve da spasi. Zbog izlijevanja rječice Knežice, u prekidu je saobraćaj na lokalnom putu Knežica – Mirkovac.

U odnosu na juče porasli su vodostaji Sane, Une i Save, iako su i dalje značajno ispod kritičnih tačaka. UNovom Gradu voda je ušla u tri kuće.

U Kostajnici su uvedene vanredne mjere odbrane od poplava, a Una je poplavila nekoliko vikendica i izlila na poljoprivredne površine.

Rječica Tavija, nije izlila iz korita. U strahu su mještani koji su prošle godine plavljeni devet puta. Vodostaj Sane u Prijedoru iznosi 350 centimetara, a najviše problema bilo je sa podzemnim i površinskim vodama.

Vodostaj Sane i Une u Novom Gradu je u porastu, ali ispod kritične tačke. Najveće probleme napravile su bujičaste vode, ali se situacija stabilizuje.

Sana u Prijedoru i dalje raste, ali je vodostaj još uvijek ispod kritčne tačke. Јedan broj objekata bio je zaplavljen, ali se voda povlači.

RTRS