Nakon određenog vremena vratili ste se omiljenom napitku kojeg ste skuvali pre sat, dva… Da li je uopšte dobro da ga pijete onda

Koliko puta vam se dogodilo da kafu koju ste skuvali niste do kraja popili? Nakon obavljanja kućnih poslova ili zadataka na poslu, vraćate se svom ritualu ispijanja kafe, ali više niste sigurni da li je dobra.

Kafa s mlekom

Ako je dobro zatvoreno i nalazi se u frižideru, mleko može da bude dobro i nedelju dana nakon otvaranja. Ako ga ostavite u kafi više od nekoliko sati, skuvajte sebi drugu kafu.

Ukus kafe

Skuvana kafa može da promeni ukus već posle 30 minuta, a nakon toga imate otprilike četiri sata pre nego što se ulja iz kafe pokvare, što rezultuje lošijim ukusom. Dakle, najbolje je da je popijete u roku od pola sata.

Šta kada odstoji

Crna kafa je i tada sigurna za piće, premda verovatno neće imati jednako dobar ukus kao kad je tek skuvana. Ukoliko se ipak odlučite da popijete odstajalu kafu, prethodno je zagrejte u mikrotalasnoj pećnici jer ona u velikoj meri ubija bakterije koje se u međuvremenu nakupe.

Stil