Muškarcima je često seksipilnija nenašminkana žena koja na sebi ima običnu trenerku, ali iz nje zrači dostojanstvo, saosećanje i inteligencija, nego žena opsednuta svojim izgledom koja iz kuće ne izlazi ako nije sređena od glave do pete

Obeležja seksepila nisu samo lepe grudi, čvrsta zadnjica ili duge noge u halterima i štiklama, već mnogo više od toga – energija kojom žena zrači, njeno držanje, način razmišljanja i ponašanje prema drugima. Na primer, muškarcima je često seksipilnija nenašminkana žena koja na sebi ima običnu trenerku, ali iz nje zrači dostojanstvo, saosećanje i inteligencija, nego žena opsednuta svojim izgledom koja iz kuće ne izlazi ako nije sređena od glave do pete, a iz nje izbija hladnoća, neljubaznost, sebičnost i površnost.

Ovih sedam osobina ženu čine izuzetno seksepilnom:

1. Samouverenost

Psihički jaka žena koja hoda ponosno, uzdignite glave, uspostavlja kontakt očima, a na licu ima širok osmeh privući će pažnju i žena, a kamo li muškaraca.

2. Ambicioznost

Žene koje tačno znaju šta žele u životu i tim putem idu bez straha, neodoljive su muškarcima. One su za njih izazov s kojim žele da se uhvate “u koštac”.

3. Strast

O, da, strastvena žena će muškarca da izludi jer, ako je strastvena u svim aspektima života, takva je i u krevetu. Osim toga, zadovoljstvo je biti uz nekoga ko sa strašću radi bilo koji posao ili strastveno nekoga voli.

4. Ljubaznost

Ovaj kvalitet je sve ređi u današnjem društvu i zato je jako lepo videti nekoga ko je saosećajan. Takva žena muškarce ostavlja bez daha jer pokazuje da joj nije svejedno kako se drugi ljudi osećaju, posebno ako su u njenoj blizini.

5. Iskrenost

Još jedan kvalitet na koju sve češće ne nailazimo kod ljudi. Iskrena žena neće da menja sebe i svoje stavove ni zbog koga, a to što je iskrena pokazuje da poštuje sagovornika ili partnera, što je osnova za građenje dobrih osnova za vezu. Muškarcima su iskrene žene vrlo zanimljive.

6. Otmenost

Doza otmenosti u držanju i ponašanju svaku ženu čini ženstvenijom i to nikako nema veze s odećom koju nosi, kućom u kojoj živi ili automobilom koji vozi. Radi se o dostojanstvu koji iz nje zrači i to je vrlo privlačno, piše The Huffington Post.

7. Inteligencija

Ona muškarcu pokazuje da kraj sebe ima ženu s kojom će uvek imati teme za razgovor, raspravu, koja će želeti da vidi sve i o svemu ponešto da nauči. Nema ništa gore nego živeti s nekim ko ne pokazuje interes baš ni za šta, osim za, recimo, kako otići i vratiti se s posla, tračarenja o drugim ljudima, razmišljanja šta pojesti, kako otići u šoping, teretanu…