Optimisti su svi koji, kao Nebojša Radmanović, vjeruju da će posebna sjednica Narodne skupštine na temu “Svi naši izdajnici” dovesti do nekakvog zajedničkog svesrpskog stava sa kojim će Savez za promjene ući u nove sarajevske bitke. I biće da svi griješe. Radmanović je uvijek poslovično optimističan u toj ulozi korektivnog saigrača Milorada Dodika i takvim pristupom uglavnom je sagradio sve u posljednjih desetak godina političke karijere. Iako se maksimalno potrudio da to svoje mišljenje juče obrazloži na stranicama Pressa, svakim satom sve do sjednice za svoje tvrdnje imaće sve manje argumenata. Ne postoji šansa za bilo kakav zajednički stav, a i ako ga bude, biće previše uopšten, a za to nam nije potrebna sjednica parlamenta.

Naša skupština u posljednjih godinu dana ima sve potrebne elemente političke arene jer je opozicija, i bez dežurnih papaka, poprilično ojačala, što brojčano, što kadrovski. Zato, tako drčna i osokoljena egzibicijama Dragana Mektića, spremila je kontraudar. Računaju i na direktan prenos, pa da narod vidi kako su se pripremili. A da će biti glasno, nema sumnje.

Zato, poštovani stanovnici Republike Srpske, sada imate priliku da na jednom mjestu čujete i pribilježite sve što vas zanima. U izbornoj kampanji, na primjer, za to morate cijelih mjesec dana da obilazite šatore i dvorane, a ovako, udobno zavaljeni u fotelju, u domaćem ambijentu, možete da se uvjerite za koga ste glasali prošlog oktobra. Hvatanje za glavu zagarantovano. A i dobra zabava.

Jer, čućete i kako je Bosić izdao Republiku Srpsku na 25 mjesta, i kako je Dodik ranije urnisao mukom stečeni entitet čak 130 puta. Saznaćete i čija je kćerka zaposlena preko štele, gdje se bahati sin jednog ministra, šta radi dijete drugog, kome se strina šepuri po zajedničkim institucijama, ko plaća račune po hotelima u Moskvi, šopinguje u Beču, vozi jahtu na Jadranu, kupuje stanove na Kipru, ko je moralna gromada, a ko političko nedonošče, kako ko pjeva, ko nosi veći broj cipela, i ko je najveći Baja. U stvari, to je već poznato.

I kad do detalja shvatite za koga ste glasali, prebacite na Ligu šampiona. U vrhunskom fudbalu nema izdaje. Sjednica će svakako potrajati do kasno u noć.

Press