Windows 10 omogućiće korisnicima da šalju poruke preko desktop računara prostim pozivom Cortana asistentkinje da to uradi za njih ili ručno, koristeći miša i tastaturu. Takođe, Windows 10 će omogućiti i obavještenje o tome kad ste na telefonu imali propušten poziv i od koga, smještajući to u odjeljak sa svim ostalim notifikacijama.

Naravno, još uvijek se ne zna da li samo Windows Phone, odnosno Windows 10 mobile ili i iPhone i Android, moraju biti povezani sa Windows 10 računarom. Ova funkcija trebalo bi da debituje na Lumia 950, Lumia 950 XL i Lumia 550 smartfonima, smatra Windows Central. Aplikacija preko koje će se sve obavljati jeste Messaging

U preview build 10565 verziji Windows-a 10 omogućeno je slanje, ali ne i prijem poruka na desktop korišćenjem softvera nazvanog Windows 10 Mobile emulator. Naravno, ova funkcija neće raditi na našem jeziku i moraćemo da koristimo neki od jezika koje Cortana podržava, ali tu je uvijek sporiji način za slanje poruka – preko Start menija – ali nam se ova opcija svakako sviđa!