Beograđanin M. D., čovek od poverenja Luke Bojovića, najverovatnije stoji iza niza likvidacija ljudi bliskih Dejanu Stojanoviću Keki, saznaje „Alo!“.

Ubistva su počela nakon što je pripadnik Lukine grupe prevario Kekinog pajtosa za pet kilograma heroina. Prevaru je platio glavom, a tada je počeo „rat do istrebljenja“. M. D. je iz osvete organizovao ubistva Kekinih ljudi. Poslednja dva ubistva dogodila su se ove godine u Beogradu, kada su ubijeni Jovica Radonjić (35) i Miloš Milanović zvani Smajli (30). Prethodno su likvidirani Vujadin Pejanović (34) zvani Vule Balavi, Miloš Ljubenović (31) i Nemanja Loncović (43).

22_1000x0

Jovica Radonjić je izrešetan u aprilu ove godine na Zvezdari ispred svoje kuće. Osuđivan je zbog droge i bio član nekoliko kriminalnih grupa. Da je strahovao za svoj život, govore brojne kamere koje je imao ispred svoje kuće. Njegov “poslovni partner” Milanović je imao dosije u policiji zbog preprodaje narkotika i posedovanja oružja. On se krajem januara ove godine „jaguarom“ dovezao do garaže u zgradi u kojoj živi. Ubica ga je čekao i usmrtio ga je jednim metkom.
Po istom scenariju usmrćeni su i Pejanović, Ljubenović i Loncović, koji je bio vlasnik restorana „Hacijenda Rodizio“.

23_1000x0

– Sukob između članova dve zaraćene kriminalne grupe počeo je onog trenutka kada je ubijen Lukin čovek jer je prevario Kekinog čoveka za pet kilograma droge. Niko nije mogao da veruje da će zbog tako male količine narkotika izbiti opšti rat na ulicama našeg grada – objašnjava naš izvor blizak slučaju.
Luka Bojović je označen kao naslednik vođe zemunskog klana posle akcije „Sablja“ 2003, a uhapšen je pre tri godine u Valensiji. Tamo je osuđen na 18 godina zbog oružja i falsifikovanja dokumenata, ali je oslobođen optužbe za likvidaciju Milana Jurišića Jureta u Madridu 2009. godine zbog nedostatka dokaza. Iz istog razloga, i sud u Srbiji oslobodio ga je krivice za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića.

21_1000x0

Dejana Stojanovića Keku naša zemlja traži zbog sumnje da je počinio tešku krađu, dok je Brazil za njim svojevremeno raspisao poternicu zbog organizovanja krijumčarenja kokaina. Ova Interpolova poternica je pre dve godine povučena. Mediji spekulišu da bi uskoro mogao da se nađe u Srbiji, te da naša policija pregovara s njim o predaji. Jedan od motiva zbog kojih želi da se vrati navodno je upravo čistka njegovih ljudi, o kojoj bi policiji mogao da ponudi svoja saznanja i dokaze.

Surove likvidacije

8. april 2015. Ubijen Jovica Radonjić

29. januar 2015. Likvidiran Miloš Milanović

25. maj 2013. Usmrćen Nikola Loncović

17. april 2012. Ubijen Vujadin Pejanović

24. decembar 2012. Likvidiran Miloš Ljubenović

 

Bez dosijea

M. D. se po Beogradu isključivo vozi svojim blindiranim BMW-om. Nikada ne ide sam i uvek sa sobom vodi obezbeđenje. – U policiji nema krivični dosije. Ostao je veran Luki Bojoviću, iako se ovaj nalazi u zatvoru u Španiji – dodaje naš izvor blizak slučaju.

ALO