Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić ocijenila je da je rad delegacije BiH na 29. sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, koja je trajala od 20. oktobra do danas u Strazburu, bio veoma dobar.

“Јoš traje predsjedavanje BiH Komitetom ministara Savjeta Evrope i to se vidi u svim dešavanjama. Organizovali smo brojne sastanke i susrete sa raznim delegacijama i otvorili nove teme za mart, kada će ponovo biti održana sjednica Kongresa”, najavila je Rešićeva, koja je šef delegacije BiH.

Ona je istakla da su ovoga puta čuli dosta o Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi, koja je obilježila značajan jubilej, 30. rođendan, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

“Za nas iz Republike Srpske to je bilo veoma važno, jer spremamo novi zakon o lokalnoj samoupravi”, rekla je Rešićeva, podsjećajući da su delegati Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu imali priliku pogledati izložbu “Hercegovina” i ljepote zmijanjskog veza.

Kongres završava zasjedanje danas u 17.00 časova.

Sjednici Kongresa u Strazburu, osim Rešićeve, prisustvovali su i potpredsjednici Federacije BiH Milan Dunović i Melika Mahmutbegović, načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i načelnik sarajevske opštine Novi Grad Semir Efendić.

U rad delegacije bila je uključena i Tatjana Milovanović, student prava iz Brčkog, kao mladi delegat.

SRNA/RTRS