Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević žestoko je isprozivao ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i kandidata za direktora SIPA Pericu Stanića, navodeći, između ostalog, i da je njihova ratna uloga u Prnjavoru sramotna. S druge strane, Stanić uzvraća da je sramotno što se “opskurnim likovima” kao što je Galijašević uopšte daje prostor u medijima.

Galijašević je ocijenio da je Dragan Mektić “neozbiljan čovjek koji se, nažalost, nalazi na veoma ozbiljnoj poziciji”. Komentarišući fotografiju koju je Mektić sinoć pokazao na BN televiziji, tvrdeći da se na njoj vidi kako “Galijašević podnosi raport Aliji Izetbegoviću na Vozući”, Galijašević je rekao da su to laži.

– Hvala bogu, nikada nisam podnosio raport Aliji Izetbegoviću, Sakibu Mahmuljinu, niti sam bio u njihovoj blizini – naveo je Galijašević.

Rekao je i da su Mektić i Stanić za vrijeme rata mnoge stvari “ignorantski posmatrali ne poštujući zakon i ne štiteći red i mir, život i imovinu ljudi”.

– Mirno su posmatrali patnju Bošnjaka i Hrvata, razaranje naselja Lišnja koje nije bilo iznuđeno nikakvom vojnom nuždom, paljenje džamija u Lišnji i gradu, katoličke crkve u Kulašima te premlaćivanje i mučenje ljudi u samoj policijskoj stanici, u fabrici obuće i u starom mlinu na Vijaki – kaže Galijašević.

Perica Stanić za Press kaže da uopšte ne želi da vodi javnu polemiku sa ljudima kao što je Galijašević.

– Sramota je da se bilo gdje, a pogotovo u RS, opskurnim likovima dopušta da blate ljude koji su časno učestvovali u stvaranju RS i koji su čitav svoj radni vijek proveli u službi zakona. Onima koji to rade i omogućavaju neka to služi na čast. Toliko, hvala – bio je kratak Stanić.

Press