Radikalni opozicioni pokret Samoopredeljenje preuzeo je odgovornost za bacanje suzavca u zgradi kosovskog parlamenta, uz poruku da njihov protest neće prestati ukoliko ne budu povučeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom

Po treći put u poslednjih nekoliko nedelja, holovi kosovskog parlamenta, ispunjeni su suzavcem. Pola sata pred početak zasedanja kosovskog parlamenta, za sada nepoznate osobe aktivirale su suzavac u kancelariji predsednika skupštine Kadrija Veseljija, javljaju prištinski mediji. Opozicija je pred zasedanje najavila da neće dozvoliti održavanje sednice.

– Poslanici opozicije bacili su suzavac u kancelariju predsednika skupštine Kadrija Veseljija – saopštio je pokret “Samoopredeljenje”.

Radikalni opozicioni pokret Samoopredeljenje preuzeo je odgovornost za bacanje suzavca u zgradi kosovskog parlamenta, uz poruku da njihov protest neće prestati ukoliko ne budu povučeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Oko zgrade raspoređene su specijalne snage kosovske policije.

Zasedanje je trebalo da počne u 16 sati, a predstavnici opozicije tražili su da se ovo zasedanje odloži do rešenja političko-parlamentarne krize u koju je Priština zapala pošto se tri opozicione stranke žestoko protive sprovođenju sporazuma sa Beogradom o formiranju Zajednice srpskih opština i Crnom Gorom o demarkaciji.

Telegraf