Vitežani su nakon blamaže u Zenici uspjeli da na svom stadionu pobijede Rudar Prijedor (3:1), a sve važno na ovoj utakmici dogodilo se u početnih 16 minuta susreta

Vitez – Gradski stadion. Gledalaca: 600. Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka). Strelci: 1:0 Jevtić (4), 1:1 Pekija (6), 2:1 Đurić (11), 3:1 Basara (16). Žuti kartoni: Barišić, Fajić (Vitez), Jovičić, Šodić, Miloš (Rudar Prijedor).

VITEZ: Tirić, Jevtić, Muminović, Basara, Livančić, Pilipović (od 64. Alić), Barišić, Kapetan, Anastasov (od 84. Grebenar), Fajić, Đurić (od 71. Vidović). Trener: Branko Karačić.

RUDAR PRIJEDOR: Kozić, Šodić, Radoja, Pekija (od 27. Mrkić), Arežina, Miloš, Milutinović, Ćulum, Jovičić, Pejić (od 73. Desnica), Kunič (od 84. Ovusu). Trener: Boris Gavran.

Vitežani su nakon blamaže u Zenici uspjeli da na svom stadionu pobijede Rudar Prijedor (3:1), a sve važno na ovoj utakmici dogodilo se u početnih 16 minuta susreta.

Marko Jevtić je u šestoj minuti pogodio za 1:0, a Pekija izjednačio u 8. minuti, da bi Velibor Đurić i Marko Basara su u 11. i 16. minutu donijeli Vitezu sigurnih 3:1, što je bio i rezultat na kraju meča. Vitez je stigao do pete pobjede i sve je bliže napuštanju opasne zone, dok je Rudar Prijedor na 13. mjestu sa 12 bodova i u zoni ispadanja.

Trener Rudar Prijedora Boris Gavran nije imao razloga za zadovoljstvo:

“Slabo smo otvorili utakmicu, primili smo gol odmah na početku, uspjeli se vratiti i nakon toga se uvučemo u naših 16 metara i dopustimo Vitezu da nam da drugi, a brzo nakon toga i treći gol. Mogu da kažem da je Vitez u ovu utakmicu ušao puno agresivnije i jače, vidjela se želja njihovih igrača da dođu do pobjede i na kraju je to i presudilo. Drugo poluvrijeme smo odlučili da se ofanzivnije postavimo i pokušamo da napadnemo no nismo uspjeli u tome. Čestitam Vitezu na zasluženoj pobjedi.”

prijedor24h