U Kostajnici i Novom Gradu tinejdžeri krili arsenal vojnog naoružanja. Sedamnaestogodišnjak i njegov dvije godine stariji poznanik u porodičnim kućama krili arsenal prepravljenog vojnog naoružanja.

Na dvije lokacije u Kostajnici i u Dobrljinu kod Novog Grada, u kućama koje koriste sedamnaestogodišnjak iz Kostajnice i kako nezvanično saznajemo Mirko Rađenović (19) iz Dobrljina kod Novog Grada policija je jučer tokom pretresa pronašla i oduzela arsenal prepravljenog vojnog naoružanja. I to skraćenu  poluautomatsku pušku,skraćeni karabin, prepravljeni puškomitraljez, topovski udar sa električnim detonatorom ručne izrade, pet okvira za puškomitraljez, 159 komada metaka i teglu sa neutvrđenom količinom baruta.

Pretres je uslijedio uz saglasnost dežurnog tužioca i na osnovu naredbe osnovnog suda u Novom Gradu a nakon operativnih saznanja policijskih službenika PS Kostajnica da maloljetnik u svojoj porodičnoj kući u Kostajnici posjeduje određenu količinu vojnog naoružanja koje je u proteklom periodu kupio od Rađenovića. Pretresu u Kostajnici prisustvovala je i majka maloljetnika S.D.

Nakon kompletiranja predmeta protiv devetnaestogodišnjaka iz Novog Grada slijedi izvještaj nadležnom, banjalučkom Tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Avaz