Policija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Јanja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Pretresom hotela “Dalas” u Јanji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CЈB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CЈB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

 

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela “Dalas” u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CЈB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

Srna javlja da je taj hotel u vlasništvu 64-godišnje žene koja živi na relaciji Јanja – Holandija.

Portparolka CЈB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi.

Prema njenim riječima, u hotelu je pronađeno više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava koje su bile povezane krpama, s ciljem uništenja objekta.

Policija je sinoć evakuisala stanovništvo iz tridesak okolnih kuća, a jutros je obavljen pretres hotela “Dalas”.

Zahvaljujući brzom operativnom i upornom radu policije, spriječeno je vršenje krivičnog djela koje je moglo imati katastrofalne posljedice po ljudske živote i imovinu građana.

Akciju su obavili pripadnici CЈB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske.

Rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovesti do terorističkog napada se nastavljaju.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.