Mladi bloger i student Maks Karp iz Indijane proveo je dve godine u vezi sa devojkom koja mu je po svemu savršeno odgovarala, ali ga je onda iznenada ostavila i slomila mu srce. On nije krio svoju tugu, ali je sada napisao otvoreno pismo koje će dotaći čak i najledenija srca.

U roku od nekoliko sati od najsrećnijeg dečka u jakoj vezi, postao sam singl momak među 40.000 različitih studenata. Sada, nekoliko nedelja kasnije, i dalje pokušavam da shvatim šta se desilo. Ako postoji nešto što bih želeo da kažem mojoj bivšoj, onda je to jedno brzo “hvala”.

Proveli smo mnogo vremena zajedno. Mnogo meseci sam imao tu privilegiju da te nazivam svojom devojkom. Svaka uspoemena je bila tako posebna, bolja od prethodne.

Voleo sam svaki sekund naše veze, i ne bih menjao ni jedan momenat. Nisam od onih momaka koji će da pričao kako se kajem zbog svega kroz šta smo prošli.

Bila si neverovatna devojka, i bilo bi smešno i nezrelo da pretvorim svaki naš lep momenat u nešto negativno, samo zato što više nismo zajedno.

Bila si najslađa devojka koju sam poznavao. Imala si najlepši oseh, i uvek si znala kako da mi popraviš dan. Bila si definicija posebnosti, i moja definicija savršenstva.Bila si mi sve, i više od toga.

Mnogima je totalno ludo što ti se zahvaljujem. Bivša si s razlogom, pa što bih bi onda bio zahvalan? Na kraju krajeva, slomila si mi srce!

Ali ljudi zaboravljaju koliki uticaj drugi imaju na njihive živote. Uzmimo našu vezu, na primer.

Bili smo zajedno skoro dve godine. Delili smo neverovatne uspomene, videli neverovatne stvari i išli na bezbroj specijalnih mesta. Dve godine si bila žena mojih snova.

Kakav bih muškarac ja bio kada bih sada, posle svega, živeo svoj život zamerajući ti za nešto?

Verujem da se sve dešava s razlogom. Verujem da sva naša iskustva u životu utiču na nas na neki način.

I zato – hvala ti.

Kada smo povređeni, fokusiramo se na negativne stvari, a trebalo bi da se sećamo onih lepih stvari.

Skreće nam pažnju na bol, i tera nas da zaboravimo onoliko uživanje.

Četiri nedelje kasnije, osećam se obnovljeno i zahvalno. Možda nikada više neću biti ista osoba, ali ovo što sam sada je rezultat moje snage i onoga što sam nekada bio. Zbog bola nakon raskida sam potonuo toliko nisko, da sam zaboravio ko sam zapravo. Osećao sam se slomljeno kao nikada pre.

Ali, danas stojim ovde, bolji nego što sam bio ranije. Kome bolje da se zahvalim negoženi koja mi je slomila srce?

Možda više nismo zajedno, ali ja sam porastao zahvaljujući tebi. Zahvaljujući tebi, otkrio sam svoju snagu, potrebe i, što je najbitnije, pronašao sam sebe samog.

Od kad nismo zajedno, život mi je kao rolerkoster iz pakla. Ali na kraju te vožnje, postoji bezbedno mesto na kom možeš da razmisliš o tome gde si bio i gde ćeš tek da ideš.

Zahvaljujuči tebi, sada vidim znake oko sebe. Polako ali sigurno, pronalazim svoj put. Naterala si me da otkrijem šta želim da budem, i kako ću to da postanem. Pokazala si mi šta mi treba i šta mi ne treba u vezi.

Pomogla si mi da dođem do ovde gde sam danas, i za to sam ti zahvalan.

Iako je većini momaka jako teško da uvide lepotu propale veze, ja mogu jedino da se nasmešim kada se setim prošlosti. Naravno, ponekad satima plačem. Ali kada ne plačem, prisećam se.

Uprkos bolu koji sam osetio, nikad neću uspeti dovoljno da ti se zahvalim, jer sam zbog tebe postao osoba kakva sam danas.

Danas ovde stojim kao rezultat svega kroz šta sam prošao, i svih prepreka koje sam prevazišao. Danas stojim ovde želeći da si pored mene, ali osećajući tvoje prisustvo.

Danas stojim ovde bolji nego ranije.

Možda sam slomljen, ali mi je bolje.

Zbog toga sam ti zahvalan. I uvek ću ti biti zahvalan.

24sata