Direktor Rudar – Prijedora Vukašin Đaković izrazio žaljenje zbog uvredljivog skandiranja domaćih navijača na utakmici sa Željezničarom.

Pristalice Prijedorčana su na nedjeljnom susretu sa sarajevskim klubom (1:0) u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine skandirali ime Ratka Mladića, generala Vojske Republike Srpske kojem se sudi u Hagu za genocid i zločine protiv čovječnosti.

“Veoma sam tužan zbog toga. Nelogično je da jedan mali broj ljudi ovo napravi. Svima nam je isti cilj da se te scene ne ponavljaju, ali su se desile.Rudar i grad Prijedor tako ne misle”, rekao je Đaković za “N1”.

On je kazao da su ime Ratka Mladića uzvikivale osobe koje imaju 15 ili 16 godina i koje ne znaju ko je on.

“Sa trojicom njih sam obavio razgovor. Ovaj koji je glavni među njima je nedostupan. Ali, biću uporan otići ću do njegove kuće ili stana. Nadam se da će ovo biti kraj te priče. Ako ne bude išlo, postoje mjere koje ću morati primjenjivati kao što je zatvaranje te tribine”.

Ovakva skandiranja itekako koštaju prijedorski klub. Krajem septembra su kažnjeni sa čak 5.500 KM zbog skandiranja imena Ratka Mladića.

“Postavljam pitanje koji su to ljubitelji kluba? Zbog čega guraju ruku u džep kluba? Ne može se tako raditi. To su stvari koje meni nisu jasne. Razočaran sam kao i prošli put. Sa ovakvim ponašanjem oni ne mogu predstavljati grad. Ovo više ne ide i napravićemo pomak“, dodao je direktor “rudara”.

Mondo.ba