Mislimo drugačije, izgledamo drugačije, ponašamo se drugačije i drugačije se ponašaju prema nama. Iz nekog razloga, oba pola misle da je trava zelenija sa druge strane – žene misle da je muškarcima život lakši, a muškarci misle da je nama lakše.

Većina ljudi je debatovalo o ovoj temi bezbroj puta i svako od njih je imao drugačije mišljenje. Neki veruju da je ženama lakše zato što mogu da prođu bez kazne za bržu vožnju ili zato što im je lakše da uđu u klub. Međutim, u velikoj šemi svega ovog, ne postoji poricanje da muškarcima NIJE lakše.

Iako nad muškarcima postoji izvestan pritisak da budu uspešni u poslu, nad ženama je mnogo veći, uključujući i te koji muškarci imaju.

Sledećih šest razloga pokazuju zašto je muškarcima lakše…

1. Muškarci mogu “to” stojeći

Muškarac nikad neće znati koliko je teško čučati nad prljavim čučavcem na nekoj benzijskoj pumpi pored autoputa. Njima je dovoljna sreć a što mogu to da rade stojeći, bilo gde.. Kao da je ceo svet jedan veliki toalet za njih. Ovo je nešto na čemu skoro  sve žene zavide muškarcima, iako nekad nećemo to da priznamo. Za žene, javni toalet  je često strašno mesto i ne postoji žena na svetu koja bi poricala da makar jednom nije pomislila: „Jao, volela bih da piškim stojeći.“ Jedino dobro što dobijate kada morate da čučite su ubistvene vežbe koje odradite zbog samo jednog odlaska u toalet.

2. Manje im treba da se srede za izlazak

Postoji toliko stvari koje ulaze u fizički izgled žene. Čak i najprirodnijim ženama treba mnogo “održavanja”. Pre izlaska u grad, većini dama je potrebno malo više vremena da se srede nego muškarcima. Za muškarce, sve što im treba je: tuširanje, oblačenje farmerki i majice, obuvanje cipela i to je to. Ženama sa druge strane treba: tuširanje, sušenje kose, ispravljanje(ili uvijanje) kose, brijanje nogu, šminkanje, a zatim biranje stajlinga. Mislimo da muškarci nemaju pojma koliko truda treba za savršeni izgled, a ako znaju, mogli bi da ga malo više cene.

3. Muškarcima nije potrebno mnogo stvari za putovanje

Da li ste ikada otišli sa muškarcem na putovanje i shvatili da ste bukvalno poneli sa sobom 10 kilograma više odeće? Žene moraju svašta da ponesu; između šminke, fena, pegle za kosu, štikli, baletanki i mnogo autfit opcija, nije ni čudo što mnoge žene moraju da plaćaju taksu na previše prtljaga. Muškarci imaju luksuz da odu na nedeljno putovanje sa manje stvari. Sve što im treba su par majica, par cipela, šortsevi i bokserice. Takođe imaju luksuz da se spakuju za bukvalno manje od pola sata, dok ženama treba lista, kako ne bi zaboravile nešto.

4. Muškarci imaju manje troškova na lepotu

Na svakih par nedelja, žene moraju da idu na manikir, pedikir, farbanje korena kose, čupanje obrva, depilaciju i još nekih stvari koje muškarci i ne treba da znaju. Suočimo se sa tim, skupo je biti žena, što opravdava zašto nam stalno muškarci plaćaju piće na izlascima. Sa druge strane muškarci idu na šišanje na svakih par nedelja… I to je to.

5. Ne moraju uveče da skidaju šminku

Ne samo da moramo da stavljamo šminku, na kraju svake večeri potrebno nam je vreme da je skinemo. Muškarci ne shvataju koliki rizik postoji ako je ne skinemo sa lica – od infekcija do iziritirane kože. Takođe moramo da ulažemo u kvalitetnu šminku i proizvode sa skidanje šminke, što može mnogo da košta. Ceo koncept šminkanja i skidanja iste je nepoznat muškarcima i ne shvataju koliko je njima lakše, samo se i izvuku iz kreveta i puf – seksi su!

6. Muškarci nemaju menstruaciju

Za većinu žena je ovo najgore što se dešava ženama. Kako se neke žene osećaju tokom ciklusa? Kao da ih neko ubada nožem u stomak, naduvene su i imaju osećaj kao da će eksplodirati. Mislite da je ovo lako? Naravno da nije. Sve se menja tokom ovog perioda i raspoloženje i misli.. Sve. Da ne pominjemo krvarenje. Zato su muškarci srećnici što su takvi, jer nemaju ovo “čudo” svakih nedelju dana u mesecu.

Šta vi mislite o ovome i da li se slažete da je muškarcima lakše nego nama?