Čak i ukoliko to ne želite da priznate i ubedili ste sebe da vam se sviđa iz brojnih razloga, vaše telo vam neće dozvoliti da poričete istinu – neke kombinacije jednostavno ne mogu da uspeju. Kada ste sa pogrešnom osobom, emotivni problemi će početi da iskazuju i svoju fizičku stranu.

Nedostaje ti prirodna vlažnost

Ovo je definitivno najjasniji signal koji ti telo šalje. Ako „tamo dole“ ne uspevaš da ostvariš prirodnu vlažnost, jasno je ko dan da partneru ne veruješ ili nisi emotivno povezana sa njim. Suvoća kod pojedinih žena može biti uzrokovana medicinskim problemom, ali ako si mlada i zdrava, i sa pravim partnerom, ovo nikako ne bi trebalo da ti se dešava.

Ne možete da spavate lepo kada ste pored njega

Kako bi utonula u san, moraš da budeš potpuno opuštena. Ali tvoje telo se neće tako osećati ako deliš krevet sa partnerom koji te ne razume i sa kojim nisi povezana na način na koji ti je to potrebno da budeš. San zahteva da se osećaš dobro, ali to je nemoguće ako si pored pogrešnog partnera.

Nervoznija si nego inače

Ako nikada nisi imala problem sa nervozom, ali iznenada ona postaje tvoja svakodnevica, telo se tako ponaša jer imaš previše negativnih misli ili briga na koje ne obraćaš pažnju. Misli tipa: „Moj partner uopšte nije zainteresovan za moju karijeru“ ili „Imamo potpuno drugačiji pogled na stvari koje su meni važne“. Nerešeni problemi mogu da se nagomilaju i stvore jedan veliki apstraktni oblak nervoze.

Imaš problem sa odlaskom u WC

Postoji velika veza između mozga i creva. Ako si pod stresom ili imaš emotivnih problema, creva prestaju da se kreću kako treba i izazivaju zatvor.

Stalno si umorna, čak i kada spavaš koliko treba

Partner treba da ti daje energiju, a ne troši. Telo pokušava da ti poruči nešto.

Ne možeš da kontrolišeš apetit

Studije su pokazale da stres može direktno da utiče na apetit, i u većini slučajeva, učiniće te gladnijom nego što to zaista jesi.

Nemaš apetit

U slučaju da se nalaziš na drugoj strani spektra gde emotivna trauma nadjačava fizičke potrebe, i previše si zabrinuta da bi čula kako stomak krči, vrlo lako se može desiti da apetit bude poslednja stvar na listi prioriteta.

Orgazam izostaje

Kao što su ti potrebni opuštenost i mir da bi bila vlažna „tamo dole“, bez njih nije moguće ni doći do orgazma. Bez obzira na to koliko je dobar u krevetu, nema boljeg od muškarca sa kojim imaš duboku povezanost. A ako to nije slučaj, tvoje telo neće reagovati onako kako želiš.

Drhtiš

Ako nekontrolisano drhtiš u njegovoj blizini, to znači da tvoje telo prolazi kroz bori se ili beži mod i adrenalin je krivac za drhtanje. To definitivno nije faza u kojoj telo mora da bude kada si blizu osobe koju voliš.

Često si bolesna

Kada si pod emotivnim stresom, imuni sistem je oslabljen i lakše se razboljevaš.

Imaš povećan krvni pritisak

Slično nervozi, ako te more važna pitanja ili teme koje redovno odlažeš da saopštiš partneru, krvni pritisak će biti prva žrtva.

Osećaš bol u donjem delu leđa

Mnogi od nas emotivni teret i stres nose u donjem delu leđa, i baš taj deo će početi prvi da ti šalje signale da je vreme da se suočiš sa problemima.

Rane ti sporo zarastaju

Istraživanja su pokazala da osobe koje se oporavljaju od povreda ili infekcija to čine brže kada su u dobrom emotivnom stanju, dok je ovaj proces sporiji kod onih u negativnom emotivnom stanju.

24sata