U akciji “Tobako” policijski službenici u Novom Gradu zaplijenili su cigarete i rezani duvan, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.
U pretresu trgovine u Ulici Gavrila Principa u Novom Gradu nađeno je 3,5 kilograma rezanog duvana, 44 kutije cigareta “monte” sa akciznim markicama Crne Gore, 41 kutija cigareta “blek maunt” i osam kutija cigareta “iv slims” bez akciznih markica, te pet kutija cigareta “ronhil” sa akciznim markicama Hrvatske.

Vlasnik trgovine čiji su inicijali M.S. /51/ iz Novog Grada uhapšen je radi kriminalistike obrade, a pronađena roba poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH naložio je da se, nakon kompletiranja predmeta u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj protiv lica M.S. za krivično djelo nedozvoljen promet akciznim proizvodima, a da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.

Policija je danas i juče u okviru akcije “Tobako” po naredbi Suda BiH pretresla samostalne trgovinske radnje na više lokacija na području opštine Novi Grad.