Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas u Banjaluci da je jedino mjerilo rada ove stranke istina i da će se njome rukovoditi i u narednom periodu.
“Znam da je to teži put u politici, ali smo ga odabrali i nećemo skretati sa njega”, rekao je novinarima Pavić na obilježavanju krsne slave DNS-a – Mitrovdana.

On je istakao da je DNS spreman da razgovara sa svima ako bi to bilo u interesu očuvanja ustavnog poretka Republike Srpske i boljeg života građana.

Pavić je naveo da DNS poštuje to što je na nivou Republike Srpske jedna vlast, a na nivou BiH druga.

“DNS nikada neće omalovažavati ničiji rad. Vlast na nivou BiH je manjinska jer je podržava manjina građana, dok u Republici Srpskoj većina građana podržava aktuelnu vlast”, dodao je Pavić.

On smatra da su potrebni razgovori i stalna komunikacija o svim važnim pitanjima.

“DNS raduju zaključci sa sastanka u Bijeljini velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve i predstavnika vlasti. Želimo da saradnja svih predstavnika uspije na dobrobit građana”, rekao je Pavić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, koji je prisustvovao krsnoj slavi, ocijenio je da je koalicija ove partije, SNSD-a i DNS-a najstabilnija u regionu.

“Težimo da očuvamo ovu saradnju, uprkos svim problemima. Mnogo je izazova i otvorenih pitanja koja želimo da riješimo na dobrobit svih građana”, rekao je Đokić.

Pavić i Đokić čestitali su Mitrovdan svim građanima u Republici Srpskoj i Boračkoj organizaciji Repubike Srpske.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, članovi političkih partija iz Republike Srpske, te predstavnici međunarodnih organizacija i ambasada.

SRNA

Video: RTRS