Malo je ljudi u regionu koji nisu pogledali film “Lepa sela, lepo gore”. Gostujući sinoć na Prvoj televiziji u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, glumac Nikola Kojo otkrio je neke detalje vezane za snimanje ovog filma koje do sada, verovatno, niste imali prilike da čujete.

Nikola kaže da je ponajviše srećan jer su glumci pored sjajnog scenarija uspeli da daju neki svoj lični pečat celoj priči.

“Možda bi čak bio zanimljiviji i bolji film o filmu, tj. o tome kako smo uspeli da ga snimimo u ratnoj zoni u vreme kada je Sloba udario sankcije Republici Srpskoj i Bosni, pa mi idemo noću preko balvana i nosimo naftu za tenkove, naša vozila. Bilo je tu raznih zanimljivih stvari“, rekao je.

Verovali ili ne, kultni film koji je u to vreme izazvao brojne kontroverze „Lepa sela, lepo gore“ ovih dana puni 20 godina.

“Najviše ga volim jer taj film ima svoju misiju. Njemu će sad 20 godina za koji dan. U početku su nas pljuvali da je film ovakav-onakav, ali to je zapravo bio anti-ratni film. Tek sad s ove distance čovek može da kaže da smo zaista ponosni što smo ga uradili“, zaključio je.