Slanje poruka i korišćenje brojnih aplikacije za četovanje u velikoj meri je zakomplikovalo veze, ali uz ova 3 saveta vrlo brzo ćeš razmrsiti sve dileme i tačno znati zašto ti tip nije odgovorio ili šta zapravo želi kada ti šalje poruku.

1. Slanje poruka nije isto što i zabavljanje

Ne pretpostavljaj da brdo poruka od tipa znači da si u vezi sa njim. I dok ti možda ne bi slao poruke da mu nije zabavno i da mu nisi privlačna, one ne predstavljaju znak da želi da te upozna bolje. Ako ne ide dalje od poruka, ne očekuj da će preći na nešto ozbiljnije.

„Veza preko poruka“ je poput igre – stvaraš lažni osećaj povezanosti koji sa sobom donosi nerealna očekivanja.

Nemoj da upadaš u svet fantazija pre nego što ga dobro upoznaš – uživo.

2. Tipovi koriste poruke kako bi te zavlačili

Ako dobijaš poruke uz pozive i izlaske, to je sjajno. Zainteresovan je i želi da te bolje upozna jer želi vezu. Ali budi pažljiva.

Sigurno poznaješ i tipa koji ti s vremena na vreme pošalje poruku čisto da ti zagolica maštu. Možda ti govori koliko mu se sviđaš i pravi se da ga zanima šta ti se dešava u životu, ali ne ide dalje od toga. Taj tip te samo zavlači.

Naravno, možda ovo prija tvom egu, ali budi sigurna da se niššta ozbiljno neće desiti jer mu je dosadno i samo proverava da li si mu i dalje moguća opcija – ako sve ostale propadnu.

Zaslužuješ bolje.

3. Poruke šalju dečaci, a ne muškarci

Ako ga nisi upoznala, a upravo ti je poslao poruku da želi da se vidite, nemoj biti polaskana. To verovatno radi jer je impulsivan, ili te koristi kao zamenu jer mu je prvobitni plan propao.

U slučaju da želiš da mu pružiš šansu, učini to neki drugi dan i reci mu da ti javi svoje planove ranije.

Odrastao tip će shvatiti poruku i sledeći put će te zvati malo ranije. Dečak će te sledeće nedelje ponovo pozvati i hteti da se vidite to veče. Samo prihvati situaciju kakva jeste – verovatno nije ozbiljan i samo baca mamac u nadi da ćeš zagristi.

Zaboravi na poruke

Nemoj gubiti previše vremena u dopisivanju, već mu reci šta želiš. Ako je ozbiljan i želi da upozna devojku sa kojom će biti u vezi, onda će zaboraviti na poruke i preći odmah na upoznavanje.

24sata