Pijani policajac udario je službenim „golfom” vozilo u kome je bila žena sa dvoje dece, a zatim pokušao da zameni mesto sa kolegom koji je bio manje pijan.

Incident se dogodio u utorak uveče na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Rakovičkog puta u Beogradu. U vozilu ispred žene u čiji automobil je udario policijski „golf” bio je njen suprug Aleksandar Sibinoski.

– Ja sam vozio moj, a supruga svoj automobil. S njom su bila i naša dvojica sinova. Oni su bili iza mene, i na raskrsnici sam stao zbog tramvaja. I ona je zaustavila automobil, i tada se začuo udarac. U njen auto je otpozadi udario „golf”. Odmah sam izašao. Iz „golfa” su izašla tri momka koji nisu bili u uniformama i odmah su počeli da zamenjuju mesta. Pitao sam ih: „Šta to radite?” a oni su izvadili značke i rekli mi da se sklonim. Nisu znali da sam ja suprug žene u čiji auto su udarili. Video sam da su pijani i tražio sam da se predstave, a oni su mi rekli: „Ma, od*ebi…” I onda sam zvao policiju. Došla je ekipa iz Savskog venca, posle i tužilac. Oni su svi bili vrlo korektni. Zvali su Hitnu pomoć, a od njih su tražili da duvaju. Vozaču su izmerili 1,68 promila, a suvozaču 0,7 promila alkohola u krvi. Dok je trajao uviđaj, čuo sam da su iz Pete uprave MUP-a i da rade na obezbeđenju nekog sudije – kaže Aleksandar.

On navodi i da je vozač „golfa” bio toliko pijan, da je jedva razgovetno pričao.

– Prvo sam mislio da čovek ima govornu manu. Tek kada sam video koliko mu je alkohola izmereno, shvatio sam da muca od pijanstva. Pritom, alko-test im je rađen tek nakon dva i po sata – kaže Aleksandar.

Vozač “golfa” bio je toliko pijan da je jedva pričao, pomislio sam da ima govornu manu

Aleksandar Sibinoski

On tvrdi i da je u sudaru njegova supruga Jovana zadobila potres mozga, a sin od sedam godina udarac u stomak.

Povređena Jovana kaže da od potresa mozga ima blokadu sećanja.

– Sećam se udarca, pokušaja policajaca da zamene mesta, njihove rasprave sa mojim mužem. Ali mi je sve to u magli jer sam sve vreme pokušavala da smirim decu koja su vrištala na zadnjem sedištu. U jednom momentu sam izašla iz vozila, ali se ne sećam daljih dešavanja sve do dolaska Hitne pomoći, koja me je zatekla u vozilu. Kada sam ušla, ne sećam se. U Urgentnom sam dva puta povraćala od potresa mozga, stavili su mi kragnu. Sin Andrija, koji ima sedam godina, zadobio je udarac u stomak, koji ga sve više boli i upravo sada krećemo ponovo kod lekara – kaže Jovana.

MUP potvrdio incident

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije su nam zvanično potvrdili da se dogodio incident na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Rakovičkog puta u Beogradu u kome su učestvovali pijani policajci. Ipak, još ne žele da saopšte njihova imena.

Blic