Prijedorčanin Siniša Saničanin je jedan od trojice mladih fudbalera koji je kandidat za nagradu najperspektivnijeg fudbalera Republike Srpske u 2015. Godini

Štoper banjalučkog Borca je u minuloj godini prvo sa matičnim Rudar Prijedorom osvojio šampionsku krunu u Srpskoj, a potom stigao na Gradski stadion i bio jedan od najstandardnijih i najboljih prvotimaca „crveno-plavih“.

Bez obzira što su Banjalučani u teškoj situaciji Saničanin je jedna od svetlijih karika minule jeseni, a stekao je i status mladog reprezentativca BiH kod selektora Darka Nestorovića. Pre toga stasao je u reprezentativnim selekcijama Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Stameni defanzivac, visok 190 centimetara, posle dobrih igara u Borcu našao se na meti mnogih klubova. Boravio je u taboru italijanskog prvoligaša Udinezea gde je oduševio, ali zbog administrativnih pravila na „čizmi“ ponudu je dobio od člana Serije B Peruđe koja je još uvek na stolu. Potom se pojavila i mogućnost da pređe u redove srpskog šampiona Partizana.

– Još uvek ništa nije definitivno, ali se ne opterećujem tim stvarima. Sve je u rukama agencije koja me zastupa, u narednih nekoliko dana biće poznato više pojedinosti – istakao je Saničanin.

Rođen je 24. aprila 1995. godine u Prijedoru. Kompletnu omladinsku školu prošao je u Rudar Prijedoru, još u januaru 2013. godine označen je kao jedan od najtalentovanijih igrača u gradu na Sani uz Aleksandra Jovičića.

Sportski žurnal