Naslovna LJUBAV I SEX Najčešće žalbe na seks u braku

Najčešće žalbe na seks u braku

Bračni terapeuti otkrili su na šta se partneri najčešće žale kad je reč o seksualnom životu, ali i kako mogu da prevaziđu probleme

SEKS u braku nije loš. On ne postoji. Ovako će cinici opisati dešavanja u bračnoj postelji. Da su delimično u pravu, potvrđuju studije koje pokazuju da pre zavetovanja na večnu ljubav, parovi upražnjavaju seks četiri puta nedeljno. Ali, nakon tri godine zajedničkog života, treba da budu srećni ako vode ljubav jednom nedeljno.

Nije, ipak, sve tako crno. Mada se gubi na kvantitetu, dobija se na kvalitetu, ali samo ako par otvoreno razgovara o problemima u i van postelje jer neretko, loš seks je samo posledica nezadovoljavajućeg odnosa. Bračni terapeuti otkrili su na šta se partneri najčešće žale kad je reč o seksualnom životu, ali i kako mogu da prevaziđu probleme.

Iscrpljenost

Kad ona kaže da je umorna i da je boli glava, ponekad traži izgovor, ali najčešće govori istinu. Nakon napornog dana na poslu, žena mora da sprema ručak za sutra, da obavi kućne poslove, podmiri decu, pa još da ustane narednog dana prva. Za to su potrebne nadljudske sposobnosti, pa je logično da nema snage za seks. Ali, dobra vest je da u brakovima u kojima su kućni poslovi i briga o deci ravnopravno raspoređeni, žene retko izgovaraju “ne večeras”.

Rutina

Strunjaci imaju različite procene koliko tačno traje strast u vezi, ali se slažu da joj je rok ograničen. To, ipak, ne znači da treba da se predate rutini jer tada sigurno nećete imati poriv za stalno istim “jelom”. Potrebno je samo malo mašte, truda i želje da začinite “obrok” da biste opet uživali u njemu, tvrde bračni terapeuti. Da li ćete kupiti seksi veš, izmasirati partnera, pripremiti mu romantičnu večeru, zavisi samo od vas.

Poljuljana intimnost nakon prevare

Nije retkost da posle preljube, zahlade odnosi u krevetu. Žene često kažnjavaju preljubnika tako što mu uskraćuju intimu, što je posebno izraženo kod onih koje su i ranije koristile seks kao oružje. U ovom slučaju, par mora da radi na vraćanju izgubljenog poverenja i bliskosti. Za to je ponekad potrebno duže vreme, pa morate da budete strpljivi.

Deca u bračnom krevetu

Kada jednom pustite decu u krevet, kažite zbogom seksu. Jer, svaki par koji ima decu, zna koliko je teško naći vremena i snage za vratolomije u krevetu. Jedina šansa je kad pošaljete mališane u krevet, ali njihov. Isto važi i za kućne ljubimce kojima nije mesto u spavaćoj sobi.

Manje truda oko izgleda

Ona se više ne depilira, a seksi veš je zamenila udobnim pamučnim gaćicama na kojima bi joj i Bridžet Džons pozavidela. On je pustio stomak, a higijenske navike zaboravio. I jedno i drugo se pitaju gde je ona seksi osoba sa koje u početku nisu mogli da skinu pogled, ni ruke. Tu je, samo treba da je otkrijete i ponovo počnete da zavodite. I navedete da ona uradi isto.

 Izvor: Novosti