Pauzu pred početak proljećnog dijela prvenstva Premijer lige BiH, u Fudbalskom klubu ”Rudar Prijedor” koriste da konsoliduju redove i što bolje dočekaju prvu utakmicu, 28 februara, protiv zvorničke Drine.

Neće biti lako, kaže trener Zlatko Jelisavac jer su ”rudari” pri dnu tabele. Nisu se proslavili u jesenjem dijelu prvenstva ali obećava borbu do posljednje kapi znoja. Prioritet je opstanak.

“Svakako da nam je cilj, i sportski je nadati se, htjeti, željeti, da se ostane u Premije ligi i to je ono primarno što ćemo pokušati ostvariti. Finansije su taj jedan od glavnih uslova kako ćemo se mi uspjeti pojačati za ovaj dio”, rekao je Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba FK Rudar Prijedor.

Pokušaće sa domaćim snagama. Širom regije već pikiraju igrače sa premijerligaškim iskustvom ali neće odbiti ni one koji su igrali lige Srpske i Federacije. Žele pozitivnu energiju i zamah koji će ih odvesti prema gornjem dijelu tabele.

“Da ovi momci koji budu u Rudaru daju sve od sebe da oni na terenu budu pravi. A Bože moj, ako rezultat izostane, fudbal će se igrati i dalje u Prijedoru”, ističe Jelisavac.

Uz igračke kombinatorike, u klubu prave i one navijačke. Novi Upravni odbor, imenovan krajem prošle godine, ne želi probleme sa navijačima koji su obilježili jesen. Bilo je neprimjerenih skanidranja i parola na tribinama pa je klub kažnjavan novčanim kaznama. Toga više ne smije da bude.

“Ono što ćemo raditi sa navijačima to je dogovor pred svaku utakmicu i pravljenje nekih zajedničkih planova. To što je bila njihova želja da se promijene neki ljudi u Upravnom odboru i u klubu, to smo uradili”,  rekao je Branislav Rokvić, predsjednik Upravnog odbora FK ”Rudar Prijedor”

Tako će klub dočekati proljeće uz, veoma važnu, podršku Alkohol bojsa. Ipak, kad se se podvuče crta čini se da je ona materijalna – najvažnija. ”Rudar Prijedor” trenutno je 14. na tabeli i skupio je svega 16 bodova.

ATV