Juniorska reprezentacija BiH za rukometašice ( U 20) ove sedmice nalazi se na pripremama za kvalifikacije za Šampionat svijeta.  Baza priprema je Hotel “Seos”u Hadžićima, a među pozvanim djevojkama su i rukometašice prijedorske “Mire”, Dragana Dojčinović i Milica Došen. Naknadni poziv  iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine dobila je Duška Tintor.

Kvalifikacioni turnir za odlazak na Šampionat svijeta u Rusiji, održava se od 18. do 20. marta ove godine u Vrnjačkoj Banji (Srbija). Selekcija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi sa domaćinom kvalifikacija, Srbijom, te Portugalom i Holandijom. U prvoj utakmici BiH će odmjeriti snage sa Portugalom, 18. marta (16 sati), a dan kasnije sa Srbijom. Posljednjeg dana Turnira, protivnik im je selekcija Holandije.

Pobjednik Turnira grupe četiri će igrati na završnom takmičenju Svjetskog prvenstva u Rusiji, od 3. do 17. jula.

Trener Ženskog rukometnog kluba “Mira”, Prijedor,  Ljubica Ivetić ističe da je poziv u juniorsku selekciju BiH za tri igračice “Mire” veliko priznanje za ovaj sportski kolektiv. To je još jedna potvrda da se u trofejnom prijedorskom klubu i rukometnom sportu dobro radi.

rtvprijedor