Poslednjih par godina sve su popularnije boje duge na kosi, a frizerka Ursula Gof iz Kanzasa rešila je da to iskoristi na najbolji moguć način. Ona, naime, na glavama svojih mušterija pravi prava umetnička dela.

Inspiraciju dobija od velikih klasika slikarstva, pa joj je Van Gog jedan od najinspirativnijih, zbog vidljivih poteza četkicom i preplitanja boja. Ursula zatim posebnim farbama za kosu umetničko delo “preslikava” na glavu mušterije – i na kraju sve ispadne toliko dobro da ostavlja bez daha!

farbanje kose

I impresionisti mogu da budu jako inpirativni, pa je tako Klod Mone sa igrom svetlosti na vodi ispirisao Ursulu da jednoj devojci podari uvojke u svim nijansama plave.

farbanje kose (2)

Rađanje Venere na kosi izgleda potpuno magično – preplitanje plave, ružičaste i ljubičaste pri krajevima podseća na neku sirenu, i nema devojke koja ovo ne bi poželela bar na jedan dan.

farbanje kose3

Među slavnim slikarima našao se i Endi Vorhol, a evo kako izgleda njegova Merlinka na kosi. Predivno!

Ursula kači slike svojih dela na Fejsbuk, a žene širom sveta su totalno odlepile za ovim trendom. Ukoliko i vi želite da isprobate nešto slično, obavezno idite kod dobrog frizera koji ima iskustva za bojama, i ponesite sliku.

24sata