Izdanje Kupa Grada Prijedora za 2016. godinu biće organizovano na mnogo višem i profesionalnijem nivou nego prethodnih godina, a organizator Gradski Fudbalski savez Prijedor nastojaće da obezbedi i sponzora takmičenja.

Na jučerašnjem žrebu u prostorijama Područnog Fudbalskog saveza Prijedora, na sastanku s predstavnicima klubova, Slaviša Kralj, prvi čovek gradske fudbalske organizacije, upoznao je prijedorske klubove sa aktivnostima koje vodi i mogućnosti da ovogodišnji format bude podržan od jednog važnog sponzora.

-Postigli smo načelnu saglasnost sa jednim od sponzora koji je voljan da bude uz Gradski Fudbalski savez Prijedor i podrži naše Kup takmičenje za Kup Republike Srpske. Za nekoliko dana biće poznato mnogo više detalja jer sam direktno iz Banjaluke stigao na ovaj sastanak i mogu da vam kažem da su vesti pozitivne. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste činjenica da će novi pobednik Kupa Grada Prijedora dobiti nagradu u vidu nove kompletne garniture dresova, a svi učesnici će dobiti po dvadeset majica za treniranje. O eventualnoj novčanoj nagradi za pobednika takmičenja tek treba da razgovaramo, ali sve će biti poznato do utakmica prvog kola. Znam da je sve ovo za vas trenutno nepoznato, ali samo zajedničkim snagama i radom možemo da pošaljemo lepu sliku u javnost iz Grada Prijedora – istakao je predsednik Gradskog FS Prijedor Slaviša Kralj.

Bez obzira što kao član Premijer lige BiH nema obavezu da učestvuje u ovom takmičenju čiji finalni susret se igra povodom Grada Prijedora, 16. maja, Fudbalski klub Rudar Prijedor je uzeo učešće u ovogodišnjem takmičenju.

-Izuzetno nam je drago zbog činjenice što će i naš najatraktivniji klub i premijerligaš igrati u Kupu Grada Prijedora i ovim putem želim da se zahvalim predsedniku „rudara“ Branislavu Rokviću i ostalim čelnicima koji su prihvatili naš poziv. Samo ime Rudar Prijedor je veliki magnet za ljubitelje fudbala u našem gradu – dodao je prvi čovek prijedorskog fudbala.

Pored angažovanja potencijalnog sponzora, kako smo saznali radi se o „Jelen pivu“ čije ime će nositi i zvanično takmičenje Kupa Grada Prijedor, planirano je i mnogo marketinških aktivnosti u GFS Prijedor, kao i to da će pojedine utakmice biti puštane na RTV Prijedor u odloženim snimcima, sve u cilju popularizacije i afirmacije samog takmičenja, ali i klubova koji nastupaju u njemu.

-Imamo krajnje ozbiljne namere da da vratimo dostojanstvo našem Kupu, ali isto tako i pružimo uslovno rečeno manjim klubovima da odigraju nekoliko zanimljivih utakmica od kojih će imati i određenu korist. U cilju boljeg medijskog praćenja utakmice prvog kola igraće se u tri dana – rekao je dalje Kralj, a onda predstavnike klubova upoznao sa još jednom novinom:

-U dogovoru sa članovima Upravnog odbora novoformiranog Udruženja fudbalskih sudija i instruktora GFS Prijedor čiji je predsednik Drago Lukić dogovoreno je da suđenje na svim utakmicama Kupa Grada Prijedora bude besplatno. Klubovi domaćini će imati samo obavezu da uplate osamnaest maraka takse i to je sve. Ovo je zajednički dogovor Saveza i sudija Grada Prijedora da pokušamo da pomognemo klubovima u teškoj situaciji i olakšamo im takmičenje.

U Gradskom Fudbalskom savezu počeli su da duvaju neki novi, pozitivniji vetrovi u interesu klubova i fudbala…

Parovi prvog kola

Žrebom je odlučeno da će se u prvom kolu Kupa Grada Prijedora za 2016. godinu sastati, utorak, 12. april: Busnovi: Brzi – OFK Brdo (Hambarine), Oštra Luka: Podgrmeč – Berek 1075, sreda, 13. april: Prijedor: Radnik-Urije – Omarska, Rakelići: Sloga – Rudar Prijedor, Kozarac: Bratstvo – FSA Prijedor, četvrtak, 14. april: Koprivna: Kiseljak – Kozara (Donji Orlovci), Rasavci: Rasavci – Mrakovica (Kozaruša). Prošlogodišnji pobednik Gomjenica je slobodna u prvom kolu.

Sve utakmice će početi u 17 časova. Finale je planirano za 18. maj.

 

Imenovana takmičarska komisija

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora Gradskog FS Prijedor imenovana je Takmičarska komisija za vođenje takmičenja Grada Prijedora. U njoj će biti istaknuti fudbalski radnici Milenko Tambić i Željko Vuković, a trećeg člana odrediće Udruženje fudbalskih sudija i instrktoira GFS Prijedor za delegiranje arbitara.

prijedor24h